Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 23 december 2017

Nisse har lärt känna sjuksköterskorna på sjukhuset. Han tycker faktiskt att han blivit lite modigare. Han vågar prata mer och mer för varje dag. Han berättar mer och mer om sig själv. "Jag saknar Maja, men att gå och prata med en katt hela dagarna är kanske inte alltid så bra," tänker han. Sjuksköterskan Maria kommer in på Nisses rum och utan att tänka sig för säger Nisse:
- "Om läkaren kan tänka sig att skicka hem mig imorgon, så kanske du skulle vilja komma hem till mig". Maria tittar förvånat på Nisse. "Alltså ingen dejt eller så, nej, nej," säger han och skrattar lite förläget. "Jag har en överraskning till två barn från Afghanistan, som bor hos min vän Gullan," säger han.

"Jaha," säger Maria, "Jag har barnen den här julen, men de kanske kan följa med?" undra hon. Nisse vet att Maria är skild och att hon har två barn, en pojke och en flicka. Inte visste han att hon firar jul utan sina barn varannan jul. Det måste vara väldigt jobbigt. Nisse blir förvånad över sina egna tankar. Han är inte van vid att tänka sig in i andras situationer. "Jag var snäll och omtänksam innan jag kom hit, men den här sjukhusvistelsen har gjort mig till en bättre människa," tänker han medan han säger:
"Ja, det är klart du ska ta med dig dina barn."

Gullan, Benny, Lina, Frida, Alexander och Soraya kommer knackar på Nisses dörr strax efter att Maria tackat ja till Nisses inbjudan, men hon sa också att hon inte kunde lova att Nisse får komma hem på julafton. Nisse hinner knappt hälsa på alla förrän läkaren kommer in. Läkaren verkar bli lite förvånad över att Nisse har så mycket vänner. Han harklar sig lite också banar han väg fram till Nisses säng:
"Jag har goda nyheter Nisse. Imorgon kl. 10 får du åka hem."

Lina tycker att Nisse verkar gladare än förra gången de hälsade på honom på sjukhuset. Han blir jätteglad för pepparkakorna och lussekatterna. När de ska gå, så ber han Lina och Frida att stanna igen. Den här gången blir de inte förvånade över att Nisse vill prata med dem. De vet ju varför.
"Det kommer två barn till imorgon. Hoppas inte det här ställer till det för er nu, men skulle ni kunna göra fyra julklappar till. Det är en av sjuksköterskorna här, som kommer och hon har med sig sina barn." Nisse är inte alls nervös eller försiktig när han pratar.
"Det fixar vi," säger Lina och Frida i kör.

När alla gått hem och det blivit kväll är Nisse överväldigad över allt som hänt honom de senaste dagarna. Han har fått både pepparkakor och lussekatter av sina vänner. Imorgon ska han få åka hem och även om han bara får visa sin järnväg och tomteverkstad för både Alexander, Soraya, Maria och Marias barn, så kommer det bli en trevlig julafton. Dessutom kommer han ju få träffa sin katt Maja igen.Här finns del tjugotre i bloggjulkalendern 2016

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni