torsdag 21 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 22 december 2017

När Lina vaknar tror hon först att hon ska gå till skolan, men sedan minns hon att det är jullov. Det har snöat under natten och när Lina ska gå till Frida, så hör hon hur det knarrar under kängorna. Hon kramar en snöboll och märker att det är perfekt kramsnö. Egentligen ska Lina och Frida bära ner alla julklappar till källaren hemma hos Nisse, men det kan de göra senare för Lina har fått en idé. Hon springer upp för trappan till Fridas hus och knackar på. "Vi ska bygga en snökoja med Alexander och Soraya," skriker hon när Frida öppnar dörren. Först ser Frida lite förvånad ut, men sedan blir hon glad. "Linus, sa att de hade plogat tjärnet så att de kan spela ishockey där. Det är säkert en jättestor snöhög där. Vi tar med Alexander och Soraya dit," säger Lina.

Alexander och Soraya blir glada när de får veta att Lina och Frida vill bygga en snökoja tillsammans med dem. De har aldrig byggt en snökoja innan. Det ska bli spännande. Gullan blir också glad. Hon kunde inte ha haft bättre grannar. Så snälla barn. Under tiden som barnen bygger snökoja, så ordnar Gullan varm choklad och smörgåsar. När hon kommer till tjärnet, så är Alexander och Soraya ivriga att visa Gullan vad de byggt tillsammans med Lina och Frida.

På kvällen säger Lina och Frida till sina föräldrar att de ska gå på långpromenad, fast i själva verket så går de till Nisses hus. De bär ner alla julklapparna och provkör järnvägen. De ser till så allt fungerar. Imorgon kommer de inte hinna göra det för då ska de hälsa på Nisse på sjukhuset, packa in julklappar och på kvällen ska de spela Bingolotto.

Allt i källaren fungerar bra. Lina och Frida tror att Nisse hann att se till så att allt fungerade bra innan han skadade sig. Vilken tur.

Här finns del tjugotvå i bloggjulkalendern 2016

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...