Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 21 december 2017

När Lina kommer hem ifrån skolan har Lena, hennes mamma, redan gjort två degar så att Lina och Frida kan baka lussekatter. Lina är inte jätteförtjust i varken saffran eller russin, så därför blir det två olika lussekatter i år. De vanliga lussekatterna som ser ut som åttor har saffran och russin. De utan saffran ser ut som vanliga kanelbullar fast utan kanel.

"Vi fick en inbjudan till Nisse på posten igår," säger Lena, när hon hjälper Lina och Frida att ta ut en plåt full med gula, fina lussekatter ur ugnen. "Men Nisse är ju inte hemma, så blir det verkligen julfirande hos Nisse i år?" Lina och Frida fnittrar. "Ja, mamma," säger Lina "Fråga inget mer nu mamma," fortsätter hon. Det är svårt att ljuga tycker Lina, men att inte säga hela sanningen är lite lättare.

På kvällen, när Lina sitter på sitt rum och skriver dagbok tänker hon:
"Det ska blir roligt att överraska alla på julafton, speciellt Nisse."

På lördag, dagen innan julafton ska Nisse få smaka på lussekatterna för då ska de hälsa på hos honom på sjukhuset igen. Lina målar en lussekatt i sin dagbok innan hon somnar.


Här finns del tjugoett i bloggjulkalendern 2016

Julklappstips

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni