onsdag 20 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 21 december 2017

När Lina kommer hem ifrån skolan har Lena, hennes mamma, redan gjort två degar så att Lina och Frida kan baka lussekatter. Lina är inte jätteförtjust i varken saffran eller russin, så därför blir det två olika lussekatter i år. De vanliga lussekatterna som ser ut som åttor har saffran och russin. De utan saffran ser ut som vanliga kanelbullar fast utan kanel.

"Vi fick en inbjudan till Nisse på posten igår," säger Lena, när hon hjälper Lina och Frida att ta ut en plåt full med gula, fina lussekatter ur ugnen. "Men Nisse är ju inte hemma, så blir det verkligen julfirande hos Nisse i år?" Lina och Frida fnittrar. "Ja, mamma," säger Lina "Fråga inget mer nu mamma," fortsätter hon. Det är svårt att ljuga tycker Lina, men att inte säga hela sanningen är lite lättare.

På kvällen, när Lina sitter på sitt rum och skriver dagbok tänker hon:
"Det ska blir roligt att överraska alla på julafton, speciellt Nisse."

På lördag, dagen innan julafton ska Nisse få smaka på lussekatterna för då ska de hälsa på hos honom på sjukhuset igen. Lina målar en lussekatt i sin dagbok innan hon somnar.


Här finns del tjugoett i bloggjulkalendern 2016

Julklappstips

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...