Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 20 december 2017

Snart, väldigt, väldigt snart är det jullov. Linas lärare tyckte att det verkade så roligt med julklappsspelet, så hon frågade klassen om inte de ville göra julklappsspelet tillsammans. Hon förklarade att skolan ska vara kostnadsfri, så julklapparna måste vara något de själva skapat. Det spelade ingen roll för alla elever ville ändå att de skulle göra julklappsspelet, även de elever som inte gillar att pyssla.

Idag har alla barn med sig två julklappar som de tillverkat själva hemma eller i skolan. De har fått ta med sig saker från skolan för att tillverka något hemma. Flera har gjort ljuslyktor av barnmatsburkar, som de tagit glitter på. Alla är glada och förväntansfulla. Undrar vem som kommer öppna just deras julklappar och vems julklappar de själva kommer få. Det blir en mysig dag i skolan. Imorgon när de träffas ska de ha julfika, så det blir en kort skoldag.

Skoldagen är slut och Lina, Frida, Alexander och Soraya står och väntar på att Benny ska komma och hämta dem. Frida frågar Alexander och Soraya om de vill följa med och dela ut inbjudan till jul hos Nisse. Det vill de gärna och barnen har jätteroligt när de delar ut alla inbjudningar. Benny har med sig fyra tomteluvor också har han en CD med julmusik i stereon i den blå minibussen. "Det är verkligen en dag med mycket julmys", tänker Lina när hon lägger en inbjudan i Lennarts brevlåda. Det är mörkt ute, men älgen på Lennarts busskur lyser upp, så det är lätt för Lina att hitta till postlådan. Snart är det julafton. Lina längtar.

 
Här finns del tjugo i bloggjulkalendern 2016


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni