Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 18 december 2017

Lina och Frida har bestämt att de ska överraska Nisse. De vill göra många julklappar och bjuda in alla i byn till Nisse på julafton, precis så som Nisse hade tänkt. De har varit hemma och ätit efter skolan och nu är de på väg hem till Nisse.

På köksbordet ligger det tidningar och på tidningarna står färgburkar, penslar och så finns det massor med hjärtan och stjärnor i trä. Lina och Frida sätter igång och målar dem direkt. De måste låta allt torka en dag eller två innan de kan packa in dem i julklappspapper.

Hemma hos Gullan, Alexander och Soraya bakas det pepparkakor. De har bjudit hem Benny, som satt på sig en tjusig, hög och vit kockmössa. Alexander och Soraya skrattar. De tycker att han ser lite tokig ut. Soraya och Nisses katt Maja har blivit bästa vänner under tiden som Nisse varit på sjukhus. Pepparkakorna ska de ta med sig till Nisse dagen innan julafton. Nisse vet fortfarande inte om han får komma hem på julafton. Gullan ber till Gud att han ska slippa fira jul på sjukhuset.

Här finns del arton i bloggjulkalendern 2016


 
 Julklappstips

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni