Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 14 december 2017

Det är torsdag morgon. Alexander och Soraya är på väg till bussen. Det är kallt, så de har tagit på sig lager på lager med kläder. När de kommer fram till busskuren, så ser de någon som ligger vid vägkanten. När de kommer närmare, så ser de att det är Nisse som har ramlar. De springer fram till honom. Han ligger på marken vid vägkanten på andra sidan vägen några hundra meter från busskuren. Han jämrar sig och Maja jamar. Alexander och Soraya förstår att han har ont.

"Gå till Gullan, Alexander. Säg att hon ska ringa ambulans," säger Soraya till Alexander på arabiska. Alexander springer tillbaka till huset och Gullan ringer 112 direkt.

Ambulansen kommer ganska snabbt, trots att de bor på landet. Benny, Frida, Lina, Alexander och Soraya väntar med att åka till skolan tills Nisse åkt iväg med ambulansen.

"Maja då?" säger han när ambulanspersonalen lägger upp honom på båren.
"Jag tar hand om Maja," säger Gullan.

När Lina kommer hem från skolan berättar Lena att Nisse har brutit lårbenshalsen och att personalen inte vet hur länge han måste ligga på sjukhus. Det är Gullan som ringt och berättat det.

"Jag vill hälsa på Nisse på sjukhuset, mamma," säger Lina. "Han gillar lussekatter. Kan vi inte baka lussekatter, så att jag och Frida kan ta med det till honom."


Här finns del fjorton i bloggjulkalendern 2016

Julklappstips 1
Barnboken om sniglar
 
Julklappstips 2
Snygg pläd

Kommentarer

Fint ändå, även om det hände otäcka saker.
Fint berättat. Upplevde faktiskt ngt liknande häromdagen här. Rara människor rusade till hjälp.

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e