Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 14 december 2017

Det är torsdag morgon. Alexander och Soraya är på väg till bussen. Det är kallt, så de har tagit på sig lager på lager med kläder. När de kommer fram till busskuren, så ser de någon som ligger vid vägkanten. När de kommer närmare, så ser de att det är Nisse som har ramlar. De springer fram till honom. Han ligger på marken vid vägkanten på andra sidan vägen några hundra meter från busskuren. Han jämrar sig och Maja jamar. Alexander och Soraya förstår att han har ont.

"Gå till Gullan, Alexander. Säg att hon ska ringa ambulans," säger Soraya till Alexander på arabiska. Alexander springer tillbaka till huset och Gullan ringer 112 direkt.

Ambulansen kommer ganska snabbt, trots att de bor på landet. Benny, Frida, Lina, Alexander och Soraya väntar med att åka till skolan tills Nisse åkt iväg med ambulansen.

"Maja då?" säger han när ambulanspersonalen lägger upp honom på båren.
"Jag tar hand om Maja," säger Gullan.

När Lina kommer hem från skolan berättar Lena att Nisse har brutit lårbenshalsen och att personalen inte vet hur länge han måste ligga på sjukhus. Det är Gullan som ringt och berättat det.

"Jag vill hälsa på Nisse på sjukhuset, mamma," säger Lina. "Han gillar lussekatter. Kan vi inte baka lussekatter, så att jag och Frida kan ta med det till honom."


Här finns del fjorton i bloggjulkalendern 2016

Julklappstips 1
Barnboken om sniglar
 
Julklappstips 2
Snygg pläd

Kommentarer

Fint ändå, även om det hände otäcka saker.
Fint berättat. Upplevde faktiskt ngt liknande häromdagen här. Rara människor rusade till hjälp.

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni