Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 6 december 2016

Det börjar bli mörkt ute och Lina sitter på sitt rum och skriver i sin dagbok. Hon skriver om allt roligt som hände igår. Idag har alla barnen lekt i snöborgen varje rast. Lina målar snöborgen och snöhunden i dagboken. Snart ska hon följa med Trine och Frida till församlingshemmet. Ikväll börjar Trines kurs.
När Lina har målat klart. Går hon till vardagsrummet, där hennes mamma och pappa sitter och tittar på TV.
- Jag går med Trine och Frida till församlingshemmet nu, säger Lina.
- Hälsa till Trine från oss, säger mamma Lena.


När Lina kommer hem till Frida, så har Trine en påse fulle med broccoli i handen. Lina, Frida och Trine promenerar till församlingshemmet och är där i god tid innan kursen ska börja. Trine vill hinna förbereda med att skriva i blädderblocket och ställa fram stolar. Lina och Frida hjälper henne att ställa åtta stolar i två rader, så att det blir fyra stolar i varje rad.
- Nu får gå och spela bordtennis. Nu börjar snart kursen. Tack för hjälpen tjejer, säger Trine.
- Hon är nervös, säger Frida, när Lina och Frida kommit in i rummet där de ska spela bordtennis. De tar fram bordtennisbordet från förrådet och hjälps åt att fälla ner båda sidorna, så att de kan spänna fast nätet. De har spelat bordtennis många gånger och tycker att det är kul.

Trine och Benny
Benny är osäker på om han ska gå på kursen, men hans mamma peppar honom att gå. När han kommer till församlingshemmet, så är det bara Trine som är där.
- Hej, säger Trine.
- Hej, säger Benny.
- Vi väntar några minuter till innan vi börjar, säger Trine.

Trine hoppas att de ska komma fler deltagare, men när klockan är tio över sex, så inser hon att det bara blir en deltagare på kursen. Först bli hon lite ledsen, men sedan tänker hon att det var bra att Benny kom annars skulle det inte bli någon kurs alls. Nu får hon i alla fall genomföra allt hon har planerat.
När Trine har haft en föreläsning om kost och motion, så tar hon med sig Benny till församlingshemmets kök också börjar de att laga broccolisoppa tillsammans. Benny är lite klumpig och ovan att lag mat. Köket och rummet där Lina och Frida spelar bordtennis ligger bredvid varandra, så Lina och Frida hör att Trine fnittrar. De blir nyfikna och kikar in genom nyckelhålet till köket. de ser att Benny häller upp grädde i ett decilitermått och spiller lite på köksbänken. Trine står redo med en trasa och torkar upp.
Trine och Benny äter soppa och Lina och Frida börjar bli trötta. De tar bort nätet från bordtennisbordet och ställer tillbaka allt i förråden. Snart är kursen slut. Innan Benny går frågar Trine honom om han vill följa med henne och gå en promenad med stavar klockan nio nästa dag. Han tackar ja och de bestämmer att de ska ses vid Tomtebacken nästa morgon.Vi ses imorgon!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e