Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 6 december 2016

Det börjar bli mörkt ute och Lina sitter på sitt rum och skriver i sin dagbok. Hon skriver om allt roligt som hände igår. Idag har alla barnen lekt i snöborgen varje rast. Lina målar snöborgen och snöhunden i dagboken. Snart ska hon följa med Trine och Frida till församlingshemmet. Ikväll börjar Trines kurs.
När Lina har målat klart. Går hon till vardagsrummet, där hennes mamma och pappa sitter och tittar på TV.
- Jag går med Trine och Frida till församlingshemmet nu, säger Lina.
- Hälsa till Trine från oss, säger mamma Lena.


När Lina kommer hem till Frida, så har Trine en påse fulle med broccoli i handen. Lina, Frida och Trine promenerar till församlingshemmet och är där i god tid innan kursen ska börja. Trine vill hinna förbereda med att skriva i blädderblocket och ställa fram stolar. Lina och Frida hjälper henne att ställa åtta stolar i två rader, så att det blir fyra stolar i varje rad.
- Nu får gå och spela bordtennis. Nu börjar snart kursen. Tack för hjälpen tjejer, säger Trine.
- Hon är nervös, säger Frida, när Lina och Frida kommit in i rummet där de ska spela bordtennis. De tar fram bordtennisbordet från förrådet och hjälps åt att fälla ner båda sidorna, så att de kan spänna fast nätet. De har spelat bordtennis många gånger och tycker att det är kul.

Trine och Benny
Benny är osäker på om han ska gå på kursen, men hans mamma peppar honom att gå. När han kommer till församlingshemmet, så är det bara Trine som är där.
- Hej, säger Trine.
- Hej, säger Benny.
- Vi väntar några minuter till innan vi börjar, säger Trine.

Trine hoppas att de ska komma fler deltagare, men när klockan är tio över sex, så inser hon att det bara blir en deltagare på kursen. Först bli hon lite ledsen, men sedan tänker hon att det var bra att Benny kom annars skulle det inte bli någon kurs alls. Nu får hon i alla fall genomföra allt hon har planerat.
När Trine har haft en föreläsning om kost och motion, så tar hon med sig Benny till församlingshemmets kök också börjar de att laga broccolisoppa tillsammans. Benny är lite klumpig och ovan att lag mat. Köket och rummet där Lina och Frida spelar bordtennis ligger bredvid varandra, så Lina och Frida hör att Trine fnittrar. De blir nyfikna och kikar in genom nyckelhålet till köket. de ser att Benny häller upp grädde i ett decilitermått och spiller lite på köksbänken. Trine står redo med en trasa och torkar upp.
Trine och Benny äter soppa och Lina och Frida börjar bli trötta. De tar bort nätet från bordtennisbordet och ställer tillbaka allt i förråden. Snart är kursen slut. Innan Benny går frågar Trine honom om han vill följa med henne och gå en promenad med stavar klockan nio nästa dag. Han tackar ja och de bestämmer att de ska ses vid Tomtebacken nästa morgon.Vi ses imorgon!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni