Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 15 december 2016

Lina och Frida har arbetat hårt med matematikprojektet. De letar på olika hemsidor som säljer kläder. De ska föreslå för Benny att han beställer fem par strumpor, tre par kalsonger, tre par byxor och tre skjortor för 1953 kr. De är riktigt nöjda med sitt matematikprojekt och vill visa det för både fröken och Benny.
Benny hämtar dem på skolan när skoldagen är slut. När killarna går ut ur bussen vid Tomtebacken, så säger Fredrik:
- Vi sticker till Lången och spelar hockey direkt efter middagen. Ska du med Linus?

- Ja, det blir kul, säger Linus. Vi ses om en halvtimma eller så.

Nu får Lina och Frida äntligen visa sitt arbete för Benny. De stannar kvar i bussen och Benny har med sig sin iPad, så att de kan visa vad de tänkt att han kan köpa.
- Det ser jättebra ut. Vad snygg jag kommer bli. Tack så jättemycket, säger Benny och ler.
- Vi har kollat upp att man kan betala med faktura, så vi kan beställa kläderna i kväll, men egentligen är vi för små för att beställa kläder, så vi skriver ditt namn och din adress, säger Frida.
- Det låter bra, säger Benny.
De säger hejdå till Benny och när de går ut ur bussen, så säger Frida:
- Vår dator hemma är så seg. Vi kan väl låna Linus dator i smyg, när han spelar hockey, säger Frida.
- Ok, säger Lina. Kom till mig när du har ätit klart.

Senare på eftermiddagen beställer Lina och Frida alla kläder till Benny och det ska bara ta några dagar innan kläderna levereras. De glömmer att klicka ner internetsidorna med kläder när de går ifrån Linus dator. När Linus kommer hem och sätter sig vid din dator, så börjar han ropa:
- Vem kollar på gubbkläder på min dator. PAPPA!

När Stig kommer in tilk Linus rum, så är Linus arg.
- Vem kollar på gubbkläder på min dator, skriker han igen.
- Sssssshhhh, säger Stig. Det kanske är mamma som beställt julklappar till mig.

Stig ler, men Linus är fortfarande arg.
- Ni borde köpa er en egen dator, säger han. Jag kommer att sätta lösenord på min dator om ni inte slutar använda den hela tiden utan att fråga mig, säger han argt.


Målat av Elsa, årskurs 2, GöteborgFår du inte heller ha dina saker i fred ibland?

Vi ses imorgon!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni