Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 51, oktober, 2016 - inspirationsord: prydaHon vaknar och känner doften av nyslaget hö. Det har varit torka i flera dagar och hödammet ligger som ett moln över gården. Många hektar har bärgats under natten, medan hon sovit.

En fluga surrar i hennes rum och från höladan hörs de enorma fläktarnas outtröttliga brummande. Nu ska höskullen bli torr på riktigt, så att det blir fin mat till hästarna i Norge.

Hon sträcker på sig, där hon ligger i sängen, och upptäcker att hennes lillasyster ligger bredvid henne. Hennes långa,linblonda hår ligger som en slöja över lakanet.

Väggen över sängen pryds av en tavla som föreställer en hund. Trots kilometerlånga avstånd mellan husen hade en polsk konstnär vandrat den långa vägen för att sälja sina tavlor. Hennes mamma hade vänligt sagt nej tack, men Mariana blev så förtjust i teckningen av hunden att hon frågade sin mamma om hon inte kunde få den.
 
Hunden hade kommit att bli en viktig karaktär i de sagor hon berättade för sin lillasyster om kvällarna. I sagornas värld skulle hunden egentligen vara hemma på gården, när familjen åkte på semester, men han hade lyckats att gömma sig i bagageutrymmet utan att någon upptäckte det.

Hon flyttar försiktigt sitt ben, som ligger under lillasysters ben. Hon är hungrig och går ut i köket.

Kommentarer

Stanna här sa…
Vilken fin text. Tycker om flickans perspektiv från sängen med lillasyster som hon brukar berätta sagor för. Och hödammet över gården, och att höet bärgas till och med på natten.
Åh, tack för fin respons!
Skymning sa…
Vilken stämningsfull text. Riktig känner att jag är där i berättelsen. Mycket vackert skrivet!
En fin början på vad som känns kan bli en lång berättelse. Jag tycker att stämningen andas historisk tid. Men det kan inte vara jättelångt tillbaka, tänker jag sen, eftersom det finns en bil i familjen. Bra!
Tintomara sa…
Verkligen bra text, så levande beskrivet alltihop!
Tack till er alla! Ha en fin helg! Höstmyshälsningar

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni