Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 142, augusti - inspirationsord: öppen
Dagarna började bli långtråkiga och inte ens städjobb fanns att tillgå. Jag var rastlös och började promenera mycket på dagarna. Vid flera tillfällen mötte jag en liten, söt tant med en alldeles underbar Golden retriever valp. Hon hälsade alltid på mig och det kändes som om hon ville prata, men jag hälsade bara artigt tillbaka och gick vidare. Hade det inte varit för Maria och Dennis, så hade jag inte lagt märket till henne. Tack vare mina vänner såg jag nu människorna jag mötte.
En morgon kände jag mig extra ensam och just den morgonen hade hon sin valp i långt koppel, så innan hon hann korta av kopplet var han redan framme hos mig. Så glad, viftade på svansen och ville leka. Jag satte mig ner på huk och klappade honom. Han slickade mig på hakan. Senare fick jag veta att han hette Rufus och hade förändrat hennes liv.
 
Vi satte oss på en parkbänk längs promenadstråket, jag, Ester och Rufus. Hon var så blyg den lilla, stora människan. Jag kände igen mig i henne. Jag var tålmodig och lyssnade intresserat, utan att pressa henne, precis så som Maria väntat ut mig. Det krävdes många promenader för att Ester skulle öppna sig och våga prata om sitt liv och sina upplevelser.

Kommentarer

foxy sa…
Å så fint:-)
Livsöden. Jag vill veta mer om Maria och Dennis och Ester och "jag".
Åh så fint!
Människovänlighet - vilja varandra väl :)

Annars så!

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e