lördag 4 juli 2015

Skrivpuff 127, juli - inspirationsbok: Du kan hela ditt liv
Kapitel 3

Tvingad ut i livet

Jag sitter på soffan och stirrar tomt framför mig. Har helt glömt bort vinet. Begäret tog en paus. Kvinnan från Arbetsförmedlingen sa något om att jag nu var i fas tre och att mina erfarenheter från Kappahl väckt intresse hos personalchefen på Åhléns vid Domkyrkan i Göteborg. Jag försökte protestera, men kvinnan i telefonen hävdade att de måste fortsätta sitt arbete och inte kan vänta tills jag är redo.

Jag trivs med mitt liv här hemma. Jag vill inte ut och träffa människor. Jag vill inte tvingas sluta dricka vin. Jag är inte redo att arbeta. Rutinerna som skapats under dessa tre år är sköna, trygga och jag vill inte förändra något.

Jag ska börja på måndag. Jag har som vanligt ingen aning om vilken dag det är. Sedan minns jag att Minou precis gick, så det måste vara onsdag. Vi måste ändra hennes tider på onsdagarna. Jag vill vara hemma när hon städar. Vi talar sällan om annat än disk, tvätt och städ, men hon är min enda vän.

Kvinnan på Arbetsförmedlingen sa att vi skulle börja med femtio procents sysselsättning och sedan utöka successivt. Jag kommer arbeta nio till ett. Hur ska jag, som knappt vet vilken dag det är, kunna hålla ordning på tiden?

Jag tömmer upp vin i glaset, men hittar läppstiftsrester på vinglaskanten och överväger att tömma ut det för att diska glaset. Jag är som fastgjuten i soffan. Jag måste sluta dricka. Jag behöver en psykolog. Det här kommer gå riktigt, riktigt illa.
Texten är inspirerad av sista meningen (mening åtta) på sidan 57 i boken "Du kan hela ditt liv" av Louise L. Hay. Meningen löd: "Låt oss fortsätta med vårt arbete."


Om du också vill vara med och "Skrivpuffa" så klicka här!

4 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Gillar den här berättelsen, läste de gamla också. Du träffar rätt.

Ellinor Wikman sa...

Tack Kalle Byx!

Grå papegoja sa...

Bra och ser fram mot fortsättningen.

Ellinor Wikman sa...

Tack Grå papegoja!