Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 127, juli - inspirationsbok: Du kan hela ditt liv
Kapitel 3

Tvingad ut i livet

Jag sitter på soffan och stirrar tomt framför mig. Har helt glömt bort vinet. Begäret tog en paus. Kvinnan från Arbetsförmedlingen sa något om att jag nu var i fas tre och att mina erfarenheter från Kappahl väckt intresse hos personalchefen på Åhléns vid Domkyrkan i Göteborg. Jag försökte protestera, men kvinnan i telefonen hävdade att de måste fortsätta sitt arbete och inte kan vänta tills jag är redo.

Jag trivs med mitt liv här hemma. Jag vill inte ut och träffa människor. Jag vill inte tvingas sluta dricka vin. Jag är inte redo att arbeta. Rutinerna som skapats under dessa tre år är sköna, trygga och jag vill inte förändra något.

Jag ska börja på måndag. Jag har som vanligt ingen aning om vilken dag det är. Sedan minns jag att Minou precis gick, så det måste vara onsdag. Vi måste ändra hennes tider på onsdagarna. Jag vill vara hemma när hon städar. Vi talar sällan om annat än disk, tvätt och städ, men hon är min enda vän.

Kvinnan på Arbetsförmedlingen sa att vi skulle börja med femtio procents sysselsättning och sedan utöka successivt. Jag kommer arbeta nio till ett. Hur ska jag, som knappt vet vilken dag det är, kunna hålla ordning på tiden?

Jag tömmer upp vin i glaset, men hittar läppstiftsrester på vinglaskanten och överväger att tömma ut det för att diska glaset. Jag är som fastgjuten i soffan. Jag måste sluta dricka. Jag behöver en psykolog. Det här kommer gå riktigt, riktigt illa.
Texten är inspirerad av sista meningen (mening åtta) på sidan 57 i boken "Du kan hela ditt liv" av Louise L. Hay. Meningen löd: "Låt oss fortsätta med vårt arbete."


Om du också vill vara med och "Skrivpuffa" så klicka här!

Kommentarer

Kalle Byx sa…
Gillar den här berättelsen, läste de gamla också. Du träffar rätt.
Bra och ser fram mot fortsättningen.
Tack Grå papegoja!

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni