Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 127, juli - inspirationsbok: Du kan hela ditt liv
Kapitel 3

Tvingad ut i livet

Jag sitter på soffan och stirrar tomt framför mig. Har helt glömt bort vinet. Begäret tog en paus. Kvinnan från Arbetsförmedlingen sa något om att jag nu var i fas tre och att mina erfarenheter från Kappahl väckt intresse hos personalchefen på Åhléns vid Domkyrkan i Göteborg. Jag försökte protestera, men kvinnan i telefonen hävdade att de måste fortsätta sitt arbete och inte kan vänta tills jag är redo.

Jag trivs med mitt liv här hemma. Jag vill inte ut och träffa människor. Jag vill inte tvingas sluta dricka vin. Jag är inte redo att arbeta. Rutinerna som skapats under dessa tre år är sköna, trygga och jag vill inte förändra något.

Jag ska börja på måndag. Jag har som vanligt ingen aning om vilken dag det är. Sedan minns jag att Minou precis gick, så det måste vara onsdag. Vi måste ändra hennes tider på onsdagarna. Jag vill vara hemma när hon städar. Vi talar sällan om annat än disk, tvätt och städ, men hon är min enda vän.

Kvinnan på Arbetsförmedlingen sa att vi skulle börja med femtio procents sysselsättning och sedan utöka successivt. Jag kommer arbeta nio till ett. Hur ska jag, som knappt vet vilken dag det är, kunna hålla ordning på tiden?

Jag tömmer upp vin i glaset, men hittar läppstiftsrester på vinglaskanten och överväger att tömma ut det för att diska glaset. Jag är som fastgjuten i soffan. Jag måste sluta dricka. Jag behöver en psykolog. Det här kommer gå riktigt, riktigt illa.
Texten är inspirerad av sista meningen (mening åtta) på sidan 57 i boken "Du kan hela ditt liv" av Louise L. Hay. Meningen löd: "Låt oss fortsätta med vårt arbete."


Om du också vill vara med och "Skrivpuffa" så klicka här!

Kommentarer

Kalle Byx sa…
Gillar den här berättelsen, läste de gamla också. Du träffar rätt.
Bra och ser fram mot fortsättningen.
Tack Grå papegoja!

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e