Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 29, mars - inspirationsord på S

I denna arla morgonstund vill jag förtälja hur vanskligt det var att som ung man lämna impulser därhän, trots att det var mycket opassande att ha en son som jag.

Emedan jag lapar mitt te och ser solen stiga mot skyn vill jag minnas ett av mina pojkstreck. Det var en dag då jag, iklädd stråhatt, besökte marknaden i byn.

Handlaren Larsson lyckades bättre med tomaterna och far var förgrymmad.

När jag stod där vid handlare Larssons vackra solmogna tomater började det klia och krypa i mina fingrar. Jag fick en sådan obeskrivlig lust att trycka mina smutsiga naglar djupt ner i deras röda skinn.

Jag ler åt minnet och avnjuter mitt te. Allt detta är ju trots allt passé.


(solmogna, stråhatt, solstol, skinn och skam fanns med från start och längs vägen kikade även ord som skyn och smutsiga in och sa hej)

Kommentarer

Vilken härlig text. Jag känner doften av solmogna tomater.
Kalle Byx sa…
Ja den var bra.
Joni sa…
Pojke med stråhatt på marknaden i byn. Det skapar fina bilder. Bra
Ha ha kan inte annat än småskrattar - tänker på den som köper de nagelperforerade tomaterna ;)

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni