Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff, 14 februari - inspirationsord: SNUVIG

Samlad gick han in i undervisningssalen. Det var hans första dag som lärare på den nya skolan. Eleverna förväntade sig inte mycket. De hade skrämt bort de flesta. Ingen klarade av att undervisa dem. Det hade nästan blivit en sport för dem att knäcka sina nya lärare. Många av eleverna led i det tysta. Tyckte synd om de nya lärarna och försökte få rektorn att förstå, utan att bli påkomna av klassens härskare.

Han såg direkt vilka elever han måste få över på sin sida. Han visste att hans första framträdande i gruppen var avgörande.

Han stegade längst bak i klassrummet till den tillsynes mest ointresserade av killarna och gav den förvånade pojken ett papper i handen.
- Jag är snuvig idag, skulle du kunna läsa? frågade han.
- Vi vänder på klassrummet idag, fortsatte han och började visa eleverna hur de skulle vända sina bänkar och stolar.

Nästa dag visste inte klassens härskare var de skulle placera sig i klassrummet längre. De hade förlorat sin makt.

Kommentarer

Anna sa…
Bra! Hör erfaren klokskap här...:)
Vilken sagolik tanke - fram för kreativt tänkande i skolsalarna :)

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni