Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff, 13 februari - inspirationsord: REDAN

- Är du redan hemma?
Han tittade oroligt på mig och jag log, men visste att leendet inte nådde mina ögon. Han såg alltid sådant. De där små detaljerna som avslöjade mitt sinnestillstånd. Hans hjärna var sömndrucken, men det spelade ingen roll. Han var alltid skärpt. Visste alltid när det var dags att ha mig nära.
- Kom.
Han sträckte ut handen och jag kröp ner under hans täcke med kläderna på. Nederlaget var inte lika avgrundslikt i hans närhet. Livet fick ett större perspektiv och kvällens upplevelser fick äntligen sin rättmätiga proportion.

Kommentarer

Mäktigt på ett sätt - i behov och känslor - himla bra!
Anna sa…
Spännande. Kort text med mycket berättelse bakom.
Kalle Byx sa…
Alla borde ha någon sådan att krypa ner hos.
Tintomara sa…
Jättebra skrivet, håller med Kalle Byx; alla borde ha en sådan att krypa ner hos.
Era kommentarer betyder så otroligt mycket! Tack! Tack! Tack! :)
Spännande. Undrar vad som hänt.
Snart ett år sedan! Skrev texten, som om mitt undermedvetna redan visste vad som hade hänt! Min mormor hittades död lördagen den 14 februari. Hon dog fredagen den 13 februari 2015. Augusti 2015 skulle hon firat sin 80-års dag. Saknar dig mormor!

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni