Fortsätt till huvudinnehåll

Sommaren är kort

Sommaren är kort

Min sommar har varit fantastiskt fin! Jag har inte märkt av regnet så mycket för jag har varit på resande fot en hel del, vilket varit underbart!

Sommaren inleddes med några dagar i Ed tillsammans med mamma och syskon. Jag, Patrik och Oscar spelade fotbollsgolf på mammas gräsmatta, vilket var väldigt kul. Jag vann! Saknar verkligen fotbollen!

Jag och Zachary fick också möjlighet att läsa känna den nya familjemedlemmen på Haga. Han heter Alonzo och är en Bichon Bolognese. En hund som man inte kan göra annat än tycka om!

Vi hann också se mamma och Örjans nybyggda sommarstuga!

Därefter var vi hemma i Göteborg i några dagar och förberedde oss inför vår kryssning och vår vistelse i Rom.

Första dagen i Rom promenerade vi till Colosseum. Andra dagen tog vi tåget till Civitaveccia för att checka in på MSC Splendida. Vilket härligt litet äventyr! Kryssning passade oss verkligen perfekt!

Efter att ha besökt Genoa, blivit imponerade av Barcelona, varit på äventyr i Tunisen, förälskat oss i Malta och shoppat i Messina (jag shoppade, Zac provade den inhemska ölen), så var vi återigen tillbaka i Civitaveccia.

Vi hade underbart väder och stannade i Civitaveccia hela dagen för att njuta av strandlivet efter alla upplevelser i städer.. Sedan tog vi tåget tillbaka till Rom. Kommande dag tåg vi tåget till Neapel. En stad jag blev kär i 2000 och inte har kunnat släppa sedan dess. Jättehäftigt att få åka dit igen, nu med mannen i mitt liv!

Sista dagen i Rom besökte vi Vatikanen. Wow, vilket ställe! Vi klättrade upp för de smala trapporna i kupolen och Roms betyg gick från medioker till näst intill toppbetyg.

Vi landade på svensk mark och upplevde fyra dagar med strålade solsken i Göteborg/Mölndal. Efter all god mat kunde vi ju inte sluta tvärt, så det blev restaurangbesök även här. Men den bästa maten i sommar fick vi nog ändå i Budapest.

Vi reste till Budapest för att fira min födelsedag och för att se Formel 1 i en liten by som heter Hungaroring och ligger några mil utanför Budapest. Lyckat, då min sambo har finskt ursprung och den finske Formel 1-föraren Kimi Räikkönen fick silverplats. Min födelsedag firade vi med god mat och bad i varma källor. Underbart!

Tack vare alla upplevelser känns en månads semester som tre månader! Fantastiskt!

Sommarlovet avslutades med stort kalas hemma hos oss. I fredags (för en vecka sedan) hade vi inflyttningsfest tillsammans med Patrik, Evelina och Mattias. I lördags hade vi kalas för mig och Patrik. Det var första gången min familj hälsade på i min och Zacharys nya lägenhet.. Jättekul!

Hoppas att ni haft en härlig sommar!

Måste ju tillägga att IPad:en har varit med på alla resor och förgyllt dem med massor med bra musik!

Kram

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni