Fortsätt till huvudinnehåll

Körkort

Minne från Malung
Det var väldigt viktigt för mig att ta körkort. Mina rumskompisar i Åmål, där jag gick gymnasiet, tog körkort under gymnasietiden. Jag misslyckades med uppkörning privat vid två tillfällen och flyttade sedan till Falun för att läsa på högskolan. Jag hade hört talas om att det fanns en körskola i Malung, som var väldigt bra. I Malung bodde också Lenas föräldrar. Lena var en tjej i mitt lag, Rölanda IF.

Jag bokade tid i Malung och åkte dit för att övningsköra. De skulle se var jag befann mig i min utveckling till att bli en självständig bilförare. Jag upplevde att tidigare körskolor lurat mig på pengar och kanske hade jag rätt. För efter nästan tre timmar på tåget från Falun till Malung var det enda körskolelärare hade att anmärka på mitt sätt att använda ratten vid snäva svängar.

Jag bokade en ny tid för körlektion, vilket skulle bli min sista körlektion. Jag fick sova över hos Lenas föräldrar och dagen efter skulle jag köra upp.

Jag minns att Lenas mamma skalade morötter, som låg i en skål med vatten på köksbänken. Jag lyssnade på Cajsa Stina Åkerström och ingjöt mod. Mod att klara av uppkörningen.

Dagen kom och jag var sist ut av tre eller fyra kandidater att ta körkort. Jag var supernervös och visste att de kunde bli mitt fall, så jag försökte att inte tänka, utan bara lyssna på Cajsa Stina i min freestyle och andas, försöka lugna ner mig.

Det funkade!!!

Jag var den enda den dagen som klarade körkortet. Uppkörningen gjordes vid Folkets park och inte vid körskolan, så när vi var klara frågade mannen som gav mig körkortet om jag kunde köra ner en av bilarna till körskolan. Vilken häftig känsla det var att köra ENSAM för första gången! Frihet!

Tack Cajsa-Stina Åkerström

Långt härifrån heter favoritlåten!! Klicka på länken så kan du lyssna på den!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni