tisdag 15 maj 2012

Körkort

Minne från Malung
Det var väldigt viktigt för mig att ta körkort. Mina rumskompisar i Åmål, där jag gick gymnasiet, tog körkort under gymnasietiden. Jag misslyckades med uppkörning privat vid två tillfällen och flyttade sedan till Falun för att läsa på högskolan. Jag hade hört talas om att det fanns en körskola i Malung, som var väldigt bra. I Malung bodde också Lenas föräldrar. Lena var en tjej i mitt lag, Rölanda IF.

Jag bokade tid i Malung och åkte dit för att övningsköra. De skulle se var jag befann mig i min utveckling till att bli en självständig bilförare. Jag upplevde att tidigare körskolor lurat mig på pengar och kanske hade jag rätt. För efter nästan tre timmar på tåget från Falun till Malung var det enda körskolelärare hade att anmärka på mitt sätt att använda ratten vid snäva svängar.

Jag bokade en ny tid för körlektion, vilket skulle bli min sista körlektion. Jag fick sova över hos Lenas föräldrar och dagen efter skulle jag köra upp.

Jag minns att Lenas mamma skalade morötter, som låg i en skål med vatten på köksbänken. Jag lyssnade på Cajsa Stina Åkerström och ingjöt mod. Mod att klara av uppkörningen.

Dagen kom och jag var sist ut av tre eller fyra kandidater att ta körkort. Jag var supernervös och visste att de kunde bli mitt fall, så jag försökte att inte tänka, utan bara lyssna på Cajsa Stina i min freestyle och andas, försöka lugna ner mig.

Det funkade!!!

Jag var den enda den dagen som klarade körkortet. Uppkörningen gjordes vid Folkets park och inte vid körskolan, så när vi var klara frågade mannen som gav mig körkortet om jag kunde köra ner en av bilarna till körskolan. Vilken häftig känsla det var att köra ENSAM för första gången! Frihet!

Tack Cajsa-Stina Åkerström

Långt härifrån heter favoritlåten!! Klicka på länken så kan du lyssna på den!!

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...