Fortsätt till huvudinnehåll

Härlig lördag!

I morse när jag vaknade var jag inte speciellt peppad att gå upp. Klockan var 08.00 och 08.50 skulle jag ta bussen in till Backaplan och sedan spårvagn in till stan för att gå på avslut och start av delkurser i Svenska som andraspråk, på Göteborgs universitet. Men trots motvilligheten blev dagen jättebra!

Jag fick tillbaka flera inlämningsuppgifter med kommentarer under förmiddagen, då vi avslutade en delkurs med sociokulturellt perspektiv på svenska som andraspråk. Jag hade godkänt på alla tentorna och hade nog inte väntat mig något annat, eftersom att min tid för att göra dessa varit mycket knapp. En uppgift under varje vecka i fem veckors tid. Stressande och väldigt skönt att det är över! Innan lunch satt vi i smågrupper och delgav varandra sammanfattningar av böcker vi läst med anknytning till kursen.

På lunchen hann jag med mycket. Lånde böcker både på universitets biblioteket och stadsbiblioteket (kurslitteratur till nästa kurs), åt lunch och köpte ny dagbok på Wettergrens på Avenyn.

Vi startade nästa delkurs 13.30 och in kommer en kvinna med energi till tusen. Hon hade verkligen talets gåva och kursens innehåll är precis det jag brinner för, så den här sista delkursen ska bli väldigt intressant "Läs- och skrivutveckling".

Eftermiddagen avslutades med en fika på stan med mamma och Örjan.

Ikväll har jag plockat lite här hemma, sett Robinson 2009, ändrat lite i min nya blogg (In this scrapbookingworld).

Nu ska jag plocka vidare och sedan sätta mig vid pysselbordet för att se om inspirationen infinner sig.

Imorgon blir det sovmorgon, tvätt, mera fika på stan och middag på Rumpan bar.

Hoppas att ni har en bra lördag!

TACK LINDA, LINDA, ANGELICA OCH MALIN FÖR ERA KOMMENTARER I MITT FÖRRA INLÄGG!! Det är alltid lika kul när någon skriver till mig!

Kram Kram

Kommentarer

Anonym sa…
Jag är så fruktansvärt dålig på att kommentera! Jag ska försöka bli bättre! =) Jag tittade lite på dina andra bloggar, och dina bilder från Oslo (om jag inte minns helt fel) är underbara! Dom är verkligen jättefena! Du har fått mig sugen på att åka dit nu, haha! KRam
Anonym sa…
Oj, jättefina menade jag ju! Stavningen är på topp, eller inte =)
Anonym sa…
Hej hej!
Skönt att allting gick bra! Förstod på dig att det var tuffa dagar!
Tack igen för bioträffen! Det var verkligen kul att se dig igen! :)
Kram :)

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni