torsdag 5 december 2019

Tjugofyra dagar - dag sex - Isak

Nettan, syrran, bestämde sig för att sova över. Jag och Filip såg en film och tjejerna gick och la sig. Jag berättade för Filip om Marika. Sa att jag älskar henne, men att jag inte kan ge henne det hon vill ha. Hon vill köpa hus och bilda familj. Jag är inte där. Jag vill bara bort. Filip nickade och verkade förstå mycket mer än mina polare i Göteborg.

- Du kanske behöver ett år. Det är inte kört bara för att du reser utomlands ett tag, sa han och tog några popcorn från skålen på vardagsrumsbordet.

Han berättade att Nettan träffat en snubbe från Helsingborg. Att dom provar ett särboförhållande. Filip verkar ha accepterat det. Jag är så imponerad av den killen. Jag hade behövt hans lugn när jag var i hans ålder.

Nettan kom upp mitt i natten och sa att Filip skulle gå och lägga sig. Hon är sig lik syrran. Bestämd och orubblig. Det var bara för Filip att gå och lägga sig. 

Jag är glad att syrran funnits där för mamma, när jag inte orkat. Jag vet att dom pratar i telefon ganska ofta. Det är bra för mig att veta att dom har varandra.


2 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Närvarande text.

Ljusletaren sa...

Det var en bestämd syster. Man går väl och lägger sig när man vill. Bra syster som håller kontakten med er mamma men för mycket styrande i mitt tycke/ kram

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...