Fortsätt till huvudinnehåll

Vägen fram - del 7 av 24

Det är fredagen den 7 december och jag har inhandlat lite gott för helgen och köpt julstjärnor. Jag tar en paus i utmaningar och besöker affären, när det bara är jag och några få andra pensionärer där. Innan jag går hem till min sekelskiftslägenhet går jag förbi kyrkogården. Jag tänder ljus i lyktan vid mammas grav. Pratar lite med henne, berättar att hon fått ett barnbarnsbarn. Sedan går jag vidare till Tors grav och lägger en ros uppe på kanten av gravstenen.

Till min förvåning finns det redan tre röda rosor i en vas vid Tors grav. Jag sätter mig på knä i det frostbitna gräset och ser att blommorna är köpta i en blomsterbutik på Hisingen. Är My tillbaka i sin barndoms trakter? Bor hon återigen vid Wieselgrensplatsen?

Jag är så omtumlad när jag kommer hem att jag inte orkar ställa in matvarorna i kylskåpet. Jag lägger in hela kassen med matvaror och går och lägger mig. Blommorna kan jag sätta i krukor imorgon.

Kommentarer

Ljusletaren sa…
Blev en smärre chock *snyft*
/ kram

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e