Fortsätt till huvudinnehåll

Vägen fram - del 7 av 24

Det är fredagen den 7 december och jag har inhandlat lite gott för helgen och köpt julstjärnor. Jag tar en paus i utmaningar och besöker affären, när det bara är jag och några få andra pensionärer där. Innan jag går hem till min sekelskiftslägenhet går jag förbi kyrkogården. Jag tänder ljus i lyktan vid mammas grav. Pratar lite med henne, berättar att hon fått ett barnbarnsbarn. Sedan går jag vidare till Tors grav och lägger en ros uppe på kanten av gravstenen.

Till min förvåning finns det redan tre röda rosor i en vas vid Tors grav. Jag sätter mig på knä i det frostbitna gräset och ser att blommorna är köpta i en blomsterbutik på Hisingen. Är My tillbaka i sin barndoms trakter? Bor hon återigen vid Wieselgrensplatsen?

Jag är så omtumlad när jag kommer hem att jag inte orkar ställa in matvarorna i kylskåpet. Jag lägger in hela kassen med matvaror och går och lägger mig. Blommorna kan jag sätta i krukor imorgon.

Kommentarer

Ljusletaren sa…
Blev en smärre chock *snyft*
/ kram

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni