Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 9 december 2017

Det är lördag och dags för alla att gå till skogen och hämta gran. I år låter Benny Linas pappa Stig fälla alla granarna. Lina minns vad som hände förra året och fnissar.

Blogginlägg från förra årets bloggjulkalender:

Idag är det lördag. Stig, Lena, Lina, Trine, Benny och Frida ska gå till skogen och hämta granar. Stig har med sig en yxa. Alla är glada och går i samlad trupp mot skogen.

I skogen tittar de på olika granar och Trine hittar en gran som hon tycker om. Benny vill visa Trine sina nya snygga kläder. Han vill också visa Trine att han är händig och kan hugga ner en gran. Han tar av sig sin jacka och under den har han en av skjortorna som Lina och Frida beställde till honom. Han tar yxan ur Stigs hand och börjar försöka hugga ner granen. Han kan inte alls hantera yxan och till slut tar han i så hårt att han halkar och ramlar. Trine och barnen skrattar. Benny skäms och blir liggande på marken en liten stund. Stig går fram till honom, tar yxan och hjälper honom upp på fötter.
- Det här ordnar sig, säger Stig. Du är bäst på att smycka busskuren och jag är bäst på att hugga gran. Det är bra att vi är bra på olika saker. Stig skrattar och hugger ner granen enkelt och snabbt. Sedan får Lina välja ut en gran. Hon hittar en fin gran och tittar på Lena för att se om hon också tycker att granen är fin.
- Den blir perfekt, säger Lena.

Stig hugger ner granen och det är dags att gå hem med de två granarna. Benny envisas med att ta hem Trines gran. Stig går först med deras gran. Han drar den bakom sig som om den inte vägde någonting. Benny sliter och släpar. Han byter grepp hela tiden och till slut går han baklänges för att dra granen upp för Tomtebacken. De kommer fram till Trines hus och Benny är helt svettig och röd i ansiktet av all ansträngning. Trine ger honom en puss på kinden, när de kommit fram till huset. Hon är glad och tacksam.
- Ställ dig på vågen när du kommer hem. Jag tycker att det ser ut som du gått ner lite i vikt, säger Trine och blinkar med ena ögat. Sedan säger hon något som gör Benny glad från tårna ända ut i hårtopparna.
- Vi ses imorgon klockan nio. Glöm inte att ta med dig stavarna. Och du jag gillar verkligen din skjorta. Vill du fira jul med oss? Gullan får såklart också följa med. Hon ska inte behöva vara ensam på julafton. 
Trine är nog lite nervös för hon pratar väldigt snabbt. Hon pussar honom på kinden igen och Benny blir överlycklig av pussen och att han äntligen blivit bjuden hem till Trine. Tänk att hon bjöd in honom på självaste julafton. 
- Vi firar gärna jul hos er, säger Benny och rodnar lite. De säger hejdå och Trine går in i huset. Benny dansar till sin minibuss medan Lina och Frida står och tittar på honom och fnissar.

- Det funkade, säger Lina och håller upp handen, så att Frida ska kunna ge henne en "hig five".
- Ja, vad har jag gjort? säger Frida. Tänk om Benny kommer flytta in till oss. Lina och Frida skrattar och Lina tänker att det är bra att Frida inte tycker att det är jobbigt att hennes mamma precis pussat Benny på kinden.

 
Det är Stig, Benny, Lina, Frida, Gullan, Alexander och Soraya som är i skogen och letar granar i år.
 
Benny har köpt en släpkärra som han har kopplat på skolbussen. Benny och Stig lägger alla tre granarna på släpkärran också kör Benny hem Gullan, Alexander och Soraya och hjälper dem att sätta granen i en julgransfot innan han kör hem och lämnar en gran till Stig och Lena och tar med den finaste granen till Trine.
 
Här finns nionde delen i bloggjulkalendern 2016, Trine och Benny var på dejt.


Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
 
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

foxy sa…
Va mysigt dom har det... :-)
Tack foxy!
Dina kommentarer betyder mycket!

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni