Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 3 december 2017

Idag är det söndag. Lina och Frida ska få träffa Alexander och Soraya för första gången. Gullan ska bjuda på fika. Lina har väntat hela morgonen på att klockan ska bli halv tolv, så att hon kan gå hem till Frida. De har bestämt att de ska träffas innan och lära sig lite arabiska ord. De vet inte hur många svenska ord Alexander och Soraya lärt sig ännu och de vill gärna kunna prata med dom när dom träffas. Klockan ett får Lina och Frida äntligen träffa sina nya klasskamrater. På kvällen sitter Lina på sitt rum och skriver i sin dagbok:

Kära dagbok!
Idag är det söndag. Jag och Frida har varit hos Gullan och träffat våra nya klasskamrater Alexander och Soraya. Det har varit jättefint väder idag och jag har lärt mig flera arabiska ord. Jag och Frida lärde Alexander och Soraya flera svenska ord. Det var roligt.
Nu måste jag skynda mig att sova, så att det blir morgon. Det ska bli så kul att få visa Alexander och Soraya vår skola.
Kram Lina 


Här finns tredje delen av bloggjulkalendern 2016
 
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Kalle Byx sa…
Hur ska det gå, hur ska det gå...
foxy sa…
Såå mysigt att läsa om ett så aktuellt ämne...

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni