Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 3 december 2017

Idag är det söndag. Lina och Frida ska få träffa Alexander och Soraya för första gången. Gullan ska bjuda på fika. Lina har väntat hela morgonen på att klockan ska bli halv tolv, så att hon kan gå hem till Frida. De har bestämt att de ska träffas innan och lära sig lite arabiska ord. De vet inte hur många svenska ord Alexander och Soraya lärt sig ännu och de vill gärna kunna prata med dom när dom träffas. Klockan ett får Lina och Frida äntligen träffa sina nya klasskamrater. På kvällen sitter Lina på sitt rum och skriver i sin dagbok:

Kära dagbok!
Idag är det söndag. Jag och Frida har varit hos Gullan och träffat våra nya klasskamrater Alexander och Soraya. Det har varit jättefint väder idag och jag har lärt mig flera arabiska ord. Jag och Frida lärde Alexander och Soraya flera svenska ord. Det var roligt.
Nu måste jag skynda mig att sova, så att det blir morgon. Det ska bli så kul att få visa Alexander och Soraya vår skola.
Kram Lina 


Här finns tredje delen av bloggjulkalendern 2016
 
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Kalle Byx sa…
Hur ska det gå, hur ska det gå...
foxy sa…
Såå mysigt att läsa om ett så aktuellt ämne...

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e