Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 4 december 2016

När Nisse tittar ut genom fönstret på morgonen, så ser han flera av hans grannar gå förbi. Det är söndag och de är på väg till kyrkan för att fira andra advent. Gudstjänsten börjar klockan tio. Nisse brukar alltid sitta i kyrkbänken längst bak till vänster i kyrkan. Han har inte missat en enda söndag på hela kyrkoåret, men idag känner han att han har så mycket att göra, så han bestämmer sig för att stanna hemma. Han började jobba med sin idé redan igår och han tror att det kan bli riktigt bra. Han är så ivrig att fortsätta att han har haft svårt att sova under natten. På lördag ska ju Gullan komma och hälsa på och då vill han ha flera fina exemplar att visa henne. 

Han dricker av sitt morgonkaffe och tittar på de två ljusen som brinner i hans röda adventsljusstake. Han har bråttom nu. Han har mycket att göra. Det är så mycket han ska hinna med innan det är dags att tända det fjärde ljuset. Han blåser ut ljusen och går in till vardagsrummet. I den slitna soffan ligger Maja och vilar. Hon är lite trött efter morgonens promenad. I vardagsrummet finns ett soffbord och en tjock-TV. Också har Nisse något i sitt vardagsrum, som är ganska ovanligt. En maskin som brukar finnas i träslöjdssalen på en skola.
Han har en figursåg i vardagsrummet och på golvet finns flera träskivor. Nisse sätter på sig sina skyddsglasögon. Han är så ivrig att sätta igång. Igår ritade han massor med figurer på träskivorna. Alla har nästan samma storlek och ser ut som en halv cirkel. Han startar figursågen och han sågar och sågar. När han blir klar med en figur, så blåser han bort trädammet från den och sedan lägger han den i en korg.
När korgen är full stänger han av figursågen och går in till köket igen. Han borde vara hungrig nu, men han tycker att det här är så roligt, så han glömmer bort att äta lunch. Han tar fram en gammal tidning, öppnar den och lägger den på köksbordet på den vita vaxduken med röda streck. Sedan tar han fram en liten grön färgburk och en pensel också börjar han måla sina två första figurer. Han nickar belåtet och ler. Nu kan han snart börja använda fiskelinan som han köpte hos Gullan. Han är så glad att någon knöt fast fiskelinan utanför hans fönster. För hade det inte hänt, så hade han ju aldrig kommit på den här idén.

Han längtar efter att få visa Gullan de första exemplaren, men han vill också att tomtarna i källaren ska få se vad han tillverkat.Vad tror du att Nisse ska göra med träfigurerna och fiskelinan?
Tror du att det är riktiga tomtar som bor i Nisses källare?

Vi ses imorgon! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In