Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 23 december 2016

Idag ska Benny åka till stan och handla julklappar. Det är en viktig dag för honom imorgon. Han har bestämt sig för att köpa en riktigt fin julklapp till Trine, men han vet inte riktigt vad än. Den här julen blir verkligen annorlunda. Benny och Trine har bestämt att de ska gå tillsammans till Nisse i Svängen innan de går hem till Trine och firar jul. Bennys mamma Gullan blev så glad när Benny berättade att de var bjudna till Trine på julafton.

Benny letar och letar efter en julklapp till Trine. Han går från butik till butik, funderar och funderar. Till slut bestämmer han sig för att köpa ett vackert litet stall med massor med figurer, djuren, Maria, Josef, Jesusbarnet i en liten krubba, herdar och vise män. Han minns när han var liten och fick hjälpa sin mamma att ta fram alla figurerna till stallet i kyrkan. Han tror att Trine kommer tycka om hans julklapp.

Lina har köpt en dagbok till Frida i julklapp. Nu när hon packat in så många julklappar hos Nisse, så har hon blivit riktigt bra på att slå in paket. Alla i Linas familj förbereder sig inför julafton och är hemlighetsfulla med julklapparna. I kväll ska de se på uppesittarkväll på TV och spela bingolotto tillsammans. De ska också äta smörgås med julskinka på och då ska alla julklappar ligga under granen. Lina tycker att det är så mysigt med julen.I år behöver ingen i Lerdala fira jul ensam.

Målad av min brorsdotter Gabriella Kinhult
Vi ses imorgon! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e