Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 23 december 2016

Idag ska Benny åka till stan och handla julklappar. Det är en viktig dag för honom imorgon. Han har bestämt sig för att köpa en riktigt fin julklapp till Trine, men han vet inte riktigt vad än. Den här julen blir verkligen annorlunda. Benny och Trine har bestämt att de ska gå tillsammans till Nisse i Svängen innan de går hem till Trine och firar jul. Bennys mamma Gullan blev så glad när Benny berättade att de var bjudna till Trine på julafton.

Benny letar och letar efter en julklapp till Trine. Han går från butik till butik, funderar och funderar. Till slut bestämmer han sig för att köpa ett vackert litet stall med massor med figurer, djuren, Maria, Josef, Jesusbarnet i en liten krubba, herdar och vise män. Han minns när han var liten och fick hjälpa sin mamma att ta fram alla figurerna till stallet i kyrkan. Han tror att Trine kommer tycka om hans julklapp.

Lina har köpt en dagbok till Frida i julklapp. Nu när hon packat in så många julklappar hos Nisse, så har hon blivit riktigt bra på att slå in paket. Alla i Linas familj förbereder sig inför julafton och är hemlighetsfulla med julklapparna. I kväll ska de se på uppesittarkväll på TV och spela bingolotto tillsammans. De ska också äta smörgås med julskinka på och då ska alla julklappar ligga under granen. Lina tycker att det är så mysigt med julen.I år behöver ingen i Lerdala fira jul ensam.

Målad av min brorsdotter Gabriella Kinhult
Vi ses imorgon! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni