torsdag 15 december 2016

En annorlunda jul i vår by, 16 december 2016

Det är tidig morgon och det har börjat snöa. Det knarrar i snön när Nisse och hans katt Maja går på morgonpromenad. Det fastnar en snöflinga på Nisses läpp och han sticker ut tungan och smakar på den. Han märker att Maja inte tycker om att det snöar, så det går en kortare promenad idag och det passar Nisse bra för han längtar redan hem. Han vill fortsätta med sina projekt.

Benny är alldeles nyvaken. Han tittar ut genom fönstret och ser att det snöar. Åh, nej, tänker han, nu måste jag skynda mig om jag ska hinna hämta barnen i tid. Han ser minibussen utanför fönstret och den är helt gömd i snö.

När Benny kör alla barnen till skolan, så är det så mycket snö att det är svårt för Benny att köra. Det är ingen plogbil, som hunnit ut till Lerdala än, så det är jättemycket snö på vägen. Det känns som om de ska köra av vägen flera gånger, men allt går bra och barnen kommer fram i tid till skolan.

Det är en väldigt rolig dag för Benny idag för han kommer få sina kläder med posten. När han kommer hem så går han direkt till Lanthandeln. Han går runt i den lilla affären och väntar och väntar på att brevbäraren ska komma med all post. Det brukar komma många paket med posten så här kring jul för det är så många som beställer julklappar på olika internetsidor. Benny är så glad att Lina och Frida hjälpte honom att beställa nya kläder. Han ler när han går runt där i affären också börjar han fundera på om han kanske ska köpa var sin julklapp till Lina och Frida som tack för hjälpen.

Brevbäraren är sen på grund av snöovädret och när han kommer innanför dörren i Lerdala Lanthandel, så är han trött och stressad. När Benny får se honom, så blir han så glad att han springer fram och ger honom en kram. Brevbäraren blir väldigt förvånad. Gullan frågar om brevbäraren vill ha kaffe och pepparkakor. Det vill han gärna. Han har nästan delat ut alla julkorten för dagen, så han kan sätta sig ner och varva ner lite.

Benny har inte tid att fika med sin mamma och brevbäraren. Han är ivrig. Han skyndar sig hem med paketet under armen. När han kommer innanför dörren så ställer han paketet på en pall och öppnar snabbt. Han tittar, känner och provar kläderna i nästan en timme. Han står framför spegeln varje gång han provar ett nytt plagg. Han känner sig riktigt stilig.

Plötsligt ringer Bennys mobil. Han springer fram till sin jacka, som hänger i hallen och tar fram mobilen. Det är Trine som ringer. Oj, vad Benny blir nervös. Hon frågar om han vill följa med henne och hämta gran imorgon. Det vill han gärna. Det här är en riktigt bra dag för Benny.

Tror du att Benny är bra på att hugga gran?

Vi ses imorgon!
Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...