Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 13 december 2016

På tisdag morgon stannar Lina och Frida kvar i bussen en stund, när de kommer fram till skolan, så att Benny kan visa dem vilka kläder han skulle kunna tänka sig att köpa. Han berättar att han har råd att köpa kläder för 2000 kr. Lina och Frida berättar att de ska fråga fröken om de får göra ett matematikprojekt i skolan, där de ska planera Bennys klädinköp.
- Hurra, ropar Benny, när Lina och Frida går ut ur bussen.
När Lina och Frida kommer till skolan, så berättar de om klädprojektet för fröken. Efter luciafirandet så kommer Lina och Frida att få sätta igång med sitt matematikprojekt.


Det är de yngsta barnen i skolan som har luciatåg för hela skolan. Många föräldrar har kommit för att vara med. Luciatåget är i skolans gymnastiksal. Alla som vill får vara lucia, tärna och tomte. Det  finns många lucior i luciatåget.

Linas och Fridas klass säljer bullar och kakor. De har ställt upp flera bord och står bakom dem. På borden ligger massor med nybakat i plastpåsar. När Benny får syn på Lina och Frida, så kommer han fram och köper flera påsar med bullar och kakor.
- När kommer klädleveransen tror ni, säger Benny.
- Den kanske kommer på fredag, säger Frida.

Sedan ser Lina och Frida att Trine är på väg till fram till Benny.
- Nu kommer din mamma, säger Lina.


Benny skyndar sig att gömma bullarna och kakorna bakom ryggen. Trine har ju sagt att han inte ska äta så mycket godsaker.
Linas föräldrar, Lena och Stig, kommer också fram till Lina och Frida för att handla bullar.
- Mamma, säger Lina, kan inte jag och Frida få baka hemma hos oss imorgon.
- Det går bra, säger Lena, men då får ni baka lussekatter och då får du gå och köpa saffran hos Gullan.
- Ok, säger Lina.


Lina och Fridas klass säljer slut på alla bullar, men det finns några kakor kvar när luciafirandet är slut. Skolans vaktmästare köper de sista kakorna.

Nu skyndar sig Lina och Frida till klassrummet, så att de kan börja planera vilka kläder de ska köpa till Benny.Vi ses imorgon!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni