Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 13 december 2016

På tisdag morgon stannar Lina och Frida kvar i bussen en stund, när de kommer fram till skolan, så att Benny kan visa dem vilka kläder han skulle kunna tänka sig att köpa. Han berättar att han har råd att köpa kläder för 2000 kr. Lina och Frida berättar att de ska fråga fröken om de får göra ett matematikprojekt i skolan, där de ska planera Bennys klädinköp.
- Hurra, ropar Benny, när Lina och Frida går ut ur bussen.
När Lina och Frida kommer till skolan, så berättar de om klädprojektet för fröken. Efter luciafirandet så kommer Lina och Frida att få sätta igång med sitt matematikprojekt.


Det är de yngsta barnen i skolan som har luciatåg för hela skolan. Många föräldrar har kommit för att vara med. Luciatåget är i skolans gymnastiksal. Alla som vill får vara lucia, tärna och tomte. Det  finns många lucior i luciatåget.

Linas och Fridas klass säljer bullar och kakor. De har ställt upp flera bord och står bakom dem. På borden ligger massor med nybakat i plastpåsar. När Benny får syn på Lina och Frida, så kommer han fram och köper flera påsar med bullar och kakor.
- När kommer klädleveransen tror ni, säger Benny.
- Den kanske kommer på fredag, säger Frida.

Sedan ser Lina och Frida att Trine är på väg till fram till Benny.
- Nu kommer din mamma, säger Lina.


Benny skyndar sig att gömma bullarna och kakorna bakom ryggen. Trine har ju sagt att han inte ska äta så mycket godsaker.
Linas föräldrar, Lena och Stig, kommer också fram till Lina och Frida för att handla bullar.
- Mamma, säger Lina, kan inte jag och Frida få baka hemma hos oss imorgon.
- Det går bra, säger Lena, men då får ni baka lussekatter och då får du gå och köpa saffran hos Gullan.
- Ok, säger Lina.


Lina och Fridas klass säljer slut på alla bullar, men det finns några kakor kvar när luciafirandet är slut. Skolans vaktmästare köper de sista kakorna.

Nu skyndar sig Lina och Frida till klassrummet, så att de kan börja planera vilka kläder de ska köpa till Benny.Vi ses imorgon!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e