Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 11 december 2016

Idag är det dags att pynta busskurerna i Lerdala. Det finns tre busskurer i byn och idag ska Stig, Benny och Torsten att smycka den busskur som finns utanför deras hus. Stig, Linas pappa, sätter upp en tomte med vitt ljus i konturerna. Han är redan uppe på busskuren och försöker sätta fast tomten, så att den kan stå upprätt. Han kliar sig i huvudet och försöker komma på hur han ska bära sig åt för att få den att synas så bra som möjligt när bilarna kör förbi.

Torsten, som bor vid busskuren som kallas Lerdala gård är också uppe på sin busskur. Hans ljusslinga har blivit alldeles trasslig. Han har tänkt att klä hela busskursen i ljusslingor, men nu när det krånglar så mycket, så vet han inte om han orkar trassla upp alla ljusslingor.
Vid Lerdala Lanthandel har Benny ordnat en liten lyftkran, så att han ska få upp en stor älg, som är gjord av hönsnät, på busskuren. Älgen är full med små, små lampor, så att en ska synas bra i mörker. Benny har tänkt att vinna tävlingen i år. När älgen står på plats och Benny kopplar på strömmen, så känner han sig så nöjd. På julbasaren efter gudstjänsten nästa söndag, så kommer folket i byn att rösta på den bäst smyckade busskursen och utse en vinnare. Det gör de varje år och i år vill Benny verkligen vinna. Han har varit så glad hela helgen. Han tycker att middagen med Trine blev lyckad i fredags. Han visslar och ler när han står nedanför busskuren och tittar på sin älg. Uppe på en busskur någon kilometer bort försöker fortfarande Torsten att trassla upp sin ljusslinga. Snart ger han nog upp.Vem tror du kommer vinna tävlingen?

Vi ses imorgon!

Då ska ni får se Bennys älg. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni