Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 186, november - inspirationsmening från bok

Likt Gulliver befann jag mig i en helt ny värld. De vackert blommande, rosa rosenbuskarna verkade ha tagit över ön fullständigt. Ljuvligt rosa, men ack så taggiga. Och fast jag inte rätt förstod vad jag hade att skaffa i denna värld, stannade jag ändå kvar. Vi samlades vid strandkanten, när mörkret omslöt oss. I sanden växte inte rosorna, där kunde vi vila utan rivsår på våra kroppar och taggar under våra nakna fötter.

Meningen "Och gast jag inte rätt förstod vad jag hade att skaffa i denna värld, stannade jag ändå kvar." är hämtad från sidan 88 i boken "Doktor Glas" av Hjalmar Söderberg.

Kommentarer

Spännande text. Jag undrar hur människorna har hamnat där. På ön som är så vacker och klädd med rosa rosor, men samtidigt så farofylld.
Vilken inspiration. Bra skrivet!
Kalle Byx sa…
Metafor tänker jag.

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni