Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 134, juli - inspirationsord: lösa


Sista delen av novellen. Fortsättning på kapitel 7


Hon sa att hon aldrig mer skulle bli kär innan hon somnade.

Minou sov till tolv på lördagen och jag vaknade vid åtta och städade undan vinflaskan direkt. Jag somnade i soffan nykter för första gången på mycket länge.

Hon ville inte äta något när hon vaknade, men jag tvingade henne att dricka ett glas med vatten och Treo. Hon duschade och jag vattnade blommorna. Jag har nog aldrig haft så glada blommor i hela mitt liv.

Jag tittade på väggalmanackan och såg att det var en vecka sedan jag tog ett glas vi senast. Det var psykologen som föreslog att jag skulle köpa en almanacka att ha på kylskåpet, där jag ritade in ett vinglas varje gång jag smakade vin. Senast var förra lördagen. En känsla som liknade stolthet fyllde min kropp.

Jag frågade Minou om vi inte skulle gå på stan och titta i affärer. Jag trodde aldrig att hon skulle svara ja. Efter veckor på Åhlens klädavdelning förstod jag att det fanns inget som kunde skingra tankarna bättre än att shoppa vackra plagg. Det skulle inte lösa Minous problem, men hon skulle åtminståne få tänka på annat en stund.

Jag hämtade plagg efter plagg. Hon provade och provade. Allt satt så bra på henne och jag såg hur hennes självkänsla växte för varje plagg. Mina adjektiv tog aldrig slut: bedårande, vacker, smal, lång, elegant, fantastiska, sexig, Hollywood-style osv.
När affärerna stängde vid fyra hade vi båda så mycket färgglada påsar fulla med kläder att vi knappt kunde bära dem. Alla kläder var till henne.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni