måndag 6 juli 2015

Skrivpuff 129, juli - inspirationsord: annorlunda

(Även detta blev ett kort kapitel)


Kapitel 5Psykologen nästa

Jag drömmer om vita bomullsklänningar med stora röda vinfläckar om nätterna. Jag vaknar och tänker på vin. Jag smyger i mina rosa, små tofflor och tänker på vin. Jag startar min kaffebryggare och tänker på vin. Jag duschar och tänker på vin. Jag klär mig och tänker på vin. Jag häller ut kaffet i diskhon innan jag går till jobbet. Jag vill inte ha kaffe. Jag vill ha vin.

Jag sköter mina arbetsuppgifter, trots att nittio procent av mina tankar, valda av min annorlunda hjärna, kretsar kring rött, friskt, livgivande vin.

Jag ställde alla frågorna till psykologen. Meningen med livet. Vinsten med att sluta dricka. Hon hade inga svar. Hon sa bara att jag skulle lyssna inåt. Oerhört provocerande. Jag var så arg när jag satt på spårvagnen på väg hem. Hennes ord ekade i  mitt huvud:
- Vill du vara ensam resten av livet eller vill du dela det med andra?

Jag ville svara henne att jag hade Minou, men jag orkade inte med följdfrågorna. Visste att "Hon är min städerska" inte skulle vara en sådan relation psykologen syftade på. Det känns förödmjukande att gå dit igen, men har jag något val?

3 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Jag läser och tänker på vin. Bra.

Blommen sa...

Bra skrivet!

marmoria sa...

Första stycket!

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...