Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 25, mars - inspirationsord: måla

Kung av sand (sista delen)


Han är verkligen lång, tänkte hon och kände hur alkoholen började göra henne sömnig. Han höll henne i handen och försökte komma igenom folkmassan upp på berget. Hon protesterade inte. Det var en ganska bra idé. Då skulle hon ju äntligen se något.

David visste inte om han skulle lyckas lotsa henne upp på berget, som var fullt av människor, som dansade och klappade takten till musiken. Till slut hittade en liten ledig yta, där någon målat ett rött hjärta.
-       Åh, vad gulligt, utbrast hon.
Han försökte släppa hennes hand, men hon ville inte. Han log och såg hur Per Gessle tog publiken med storm, charmade dem med sin halländska dialekt och när han började sjunga sjöng hon med. Hon kunde varenda låttext från början till slut. När Per Gessle sjöng "...finns för dig, jag kommer så fort jag bara kan, jag lyssnar på dig, håller om dig, erbjuder en hand..." önskade han för första gången i sitt liv att han kunde sjunga.

 - Tänk att jag står här på ett rött hjärta, på ett berg i Pinneviken och håller en kille i handen, medan Micke Syd kompar Per Gessle, sa hon drömmande och klämde hans stora varma hand lite hårdare. Det var inte så viktigt vem han var. Det viktiga var bara att han fanns där hos henne just nu. Från scenen hörde hon munspelet i introt till Kung av Sand. Hon blundade och lutade huvudet mot hans arm och kände lyckoruset bubbla fram igen.

Kommentarer

Unknown sa…
Feelgood :) Jag i alla fall, när jag läser.
....."önskade han för första gången i sitt liv att han kunde sjunga." Skitbra :)
Får en lyckorus i kroppen, man är verkligen med från börjat till slut :) Riktigt bra!
Vilken fin beskrivning av ett viktigt ögonblick!

En flik av livet
Kalle Byx sa…
Feelgood som sagt.
Joni sa…
Jaa, jag håller med. Jag blir glad imagen av texten. : )

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni