onsdag 25 mars 2015

Skrivpuff 25, mars - inspirationsord: måla

Kung av sand (sista delen)


Han är verkligen lång, tänkte hon och kände hur alkoholen började göra henne sömnig. Han höll henne i handen och försökte komma igenom folkmassan upp på berget. Hon protesterade inte. Det var en ganska bra idé. Då skulle hon ju äntligen se något.

David visste inte om han skulle lyckas lotsa henne upp på berget, som var fullt av människor, som dansade och klappade takten till musiken. Till slut hittade en liten ledig yta, där någon målat ett rött hjärta.
-       Åh, vad gulligt, utbrast hon.
Han försökte släppa hennes hand, men hon ville inte. Han log och såg hur Per Gessle tog publiken med storm, charmade dem med sin halländska dialekt och när han började sjunga sjöng hon med. Hon kunde varenda låttext från början till slut. När Per Gessle sjöng "...finns för dig, jag kommer så fort jag bara kan, jag lyssnar på dig, håller om dig, erbjuder en hand..." önskade han för första gången i sitt liv att han kunde sjunga.

 - Tänk att jag står här på ett rött hjärta, på ett berg i Pinneviken och håller en kille i handen, medan Micke Syd kompar Per Gessle, sa hon drömmande och klämde hans stora varma hand lite hårdare. Det var inte så viktigt vem han var. Det viktiga var bara att han fanns där hos henne just nu. Från scenen hörde hon munspelet i introt till Kung av Sand. Hon blundade och lutade huvudet mot hans arm och kände lyckoruset bubbla fram igen.

6 kommentarer:

Beskriv Are sa...

Feelgood :) Jag i alla fall, när jag läser.
....."önskade han för första gången i sitt liv att han kunde sjunga." Skitbra :)

thankyouformagic sa...

Får en lyckorus i kroppen, man är verkligen med från börjat till slut :) Riktigt bra!

Birgitta Rudenius sa...

Vilken fin beskrivning av ett viktigt ögonblick!

En flik av livet

Kalle Byx sa...

Feelgood som sagt.

Joni sa...

Jaa, jag håller med. Jag blir glad imagen av texten. : )

Grå papegoja sa...

<3