lördag 21 mars 2015

Skrivpuff 21, mars - inspirationsord: dra

Kung av sand (del 1)

Det susande i öronen. Rundgång på scenen långt bort fast ändå nära. Var var Lisa? Varför var kön så lång? Var fanns legitimationen? Hur lyckades hon ta sig in?

Framför David stod en liten blond tjej med svart kjol, vit blus och vita skor. Hon vinglade lite och kunde inte stå stilla. Det var inte svårt att gissa att hon var kissnödig.....och full. Det stod ju trots allt i kö till festplatsens blåa motbjudande små toaletter. Han mindes historier som berättats om människor som råkat ut för elaka bus, när de besökt dessa för att uträtta sina behov. Jonas och Leffe stod och väntade vid öltältet. De skulle aldrig utsätta honom för något sådant. Han väcktes ur sina tankar när hon tappade balansen. Hon tog ett steg bakåt och trampade på hans fot.

Hon var så kissnödig att det kändes som om en olycka skulle ske vilken sekund som helst. Var var Lisa? Legitimationen och en hundralapp låg i alla fall i bh:n. Hon log när hon upptäckte det. I bh:n? Det var någon som höll henne upprätt. Varma händer mot hennes rygg.
- Men är ni klara snart eller? skrek hon och i samma stund öppnades en av dörrarna och hon stapplade fram mot den, men innan hon gick in vände hon sig om och avfyrade ett leende mot människan med de varma händerna. KISSA! tänkte hon och glömde tid och rum.

David kände doften av hennes hår innan hon gick in i ett av båsen. Hon var säkert 15-20 cm kortare än honom och hon vägde inte mycket. För några sekunder sedan höll han henne upprätt och hon lutade hela sin kroppstyngd mot hans händer. Det var inte förrän hon drog upp hundralappen ur bh:n som han såg hennes ansikte i profil. Hon log mot sedeln, som om hon glömt att hon lagt den där. Nu var hon inne på en av toaletterna, men innan hon gick in, så flörtade hon med honom. Han var också kissnödig, men eftersom han bara druckit en öl var det inte så farligt. Han ville inte riskera att missa henne när hon kom ut igen, så lämnade plats åt de som fanns bakom honom i kön. Klockan gick långsamt. Förbandet började spela på scenen. Han hörde dem, men kunde inte se dem. Toaletterna låg lite avsides. Efter sju minuter och tio sekunder gick han fram och knackade på toalettdörren, där han visste att hon fanns.

7 kommentarer:

foxy sa...

Mums härlig början på en sommarflirt ;-)

Grå papegoja sa...

Vad har hänt? Jag blir lite orolig. Hoppas det ordnar sig.

Kalle Byx sa...

Början på en längre berättelse...

Beskriv Are sa...

Rolig text och skönt roligt att hon verkligen var SÅ kissnödig. "KISSA! :)
Tyckte om hur du låter henne vara så där onyktert obrydd i att hon tappar balansen och obrydd i om någon tänker något runt det och hur de där händerna ändå sätter sig där hos henne, typ... bra skildrat.

Ellinor Wikman sa...

Tack! :)

Joni sa...

Du skirver bra du. Fängslande.

thankyouformagic sa...

Vill bara läsa mer! Väntar på fortsättningen!