Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 10, mars - inspirationsord: personlig

Det känns som om fåglarna slutat kvittra för mig. När en vän ringt är det som om samtalet slutat existera i samma sekund som vi slutat prata.

Jag var försjunken i mina egna tankar, medan mina syskon diskuterade allemansrätten. De ville att vi skulle sätt upp en skylt vid sommarstugans badstrand. PRIVAT.

"Personligen tycker jag att stranden är till för alla," ville jag skrika.

Om jag skulle våga berätta om den känsla av ensamhet som tagit över mitt liv, så skulle jag kanske känna mig mindre ensam.

Det var april, strax efter att pappa hade dött, som jag upptäckte att min syster började bete sig underligt. Vi syskon hade kommit överens om att behålla pappas sommarstuga vid sjön och träffades där för att boka var sin semestervecka. Jag visste att det viktigaste för min fru var att jag framförde hennes önskemål om att hålla stranden privat. Hon var trött på att plocka fimpar från våra barns små händer och munnar för att ynglingar haft grillfest där när stugan stod tom.

Kommentarer

Bra skrivet. Det kan vara nog så komplicerat med både sommarstugor, syskon, rätten till mark och arvskiften.
disco sa…
bra jättesvåra frågor
Tycker föregående kommentarer fångar kärnan - bra!
I love ...

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni