tisdag 10 mars 2015

Skrivpuff 10, mars - inspirationsord: personlig

Det känns som om fåglarna slutat kvittra för mig. När en vän ringt är det som om samtalet slutat existera i samma sekund som vi slutat prata.

Jag var försjunken i mina egna tankar, medan mina syskon diskuterade allemansrätten. De ville att vi skulle sätt upp en skylt vid sommarstugans badstrand. PRIVAT.

"Personligen tycker jag att stranden är till för alla," ville jag skrika.

Om jag skulle våga berätta om den känsla av ensamhet som tagit över mitt liv, så skulle jag kanske känna mig mindre ensam.

Det var april, strax efter att pappa hade dött, som jag upptäckte att min syster började bete sig underligt. Vi syskon hade kommit överens om att behålla pappas sommarstuga vid sjön och träffades där för att boka var sin semestervecka. Jag visste att det viktigaste för min fru var att jag framförde hennes önskemål om att hålla stranden privat. Hon var trött på att plocka fimpar från våra barns små händer och munnar för att ynglingar haft grillfest där när stugan stod tom.

3 kommentarer:

Grå papegoja sa...

Bra skrivet. Det kan vara nog så komplicerat med både sommarstugor, syskon, rätten till mark och arvskiften.

disco sa...

bra jättesvåra frågor

B i r g i t t a sa...

Tycker föregående kommentarer fångar kärnan - bra!
I love ...

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...