Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff, 17 februari - inspirationsord: EGENDOMLIG

Förbjuden kärlek i Jerusalem

Han svävade fram bredvid sin stallkamrat och kunde inte få nog av det sto som skrittade framför honom. Hennes fuxfärgade mjuka päls påminde honom om en avbildning av Pontius Pilatus, som hon aldrig fått bevittna, ty denna unga mö tillhörde inte det kungliga stallet. Det var därför hon var så nervkittlande. Vita överklassto hade han sett nog av. 

Valacken hade iakttagit henne under den långa färden mellan Beirut och Gaza. Hans apelfärgade bringa var något utöver det vanliga. Hon hade hört talas om Gottfrid av Bouillons vackra parhästar, men aldrig fått möjligheten att skåda dem med egna ögon. Inte förrän i detta nu.

Somliga skulle bli besvikna om de fick dras med en beundrare som stympats, men för egen del föredrog hon lugnet framför de brunstiga hingstarna klapprande hovar. Hans närhet var egendomlig och förtrollande. Han förde sig som om han var från en annan tid. Där hon kom ifrån fanns bara burdusa fästmän med manen full av narraktiga troféer.

Kommentarer

foxy sa…
Va gullig den var, din text! :-)
Tack Foxy! :-) Det var jättekul att skriva den! :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni