tisdag 17 februari 2015

Skrivpuff, 17 februari - inspirationsord: EGENDOMLIG

Förbjuden kärlek i Jerusalem

Han svävade fram bredvid sin stallkamrat och kunde inte få nog av det sto som skrittade framför honom. Hennes fuxfärgade mjuka päls påminde honom om en avbildning av Pontius Pilatus, som hon aldrig fått bevittna, ty denna unga mö tillhörde inte det kungliga stallet. Det var därför hon var så nervkittlande. Vita överklassto hade han sett nog av. 

Valacken hade iakttagit henne under den långa färden mellan Beirut och Gaza. Hans apelfärgade bringa var något utöver det vanliga. Hon hade hört talas om Gottfrid av Bouillons vackra parhästar, men aldrig fått möjligheten att skåda dem med egna ögon. Inte förrän i detta nu.

Somliga skulle bli besvikna om de fick dras med en beundrare som stympats, men för egen del föredrog hon lugnet framför de brunstiga hingstarna klapprande hovar. Hans närhet var egendomlig och förtrollande. Han förde sig som om han var från en annan tid. Där hon kom ifrån fanns bara burdusa fästmän med manen full av narraktiga troféer.

2 kommentarer:

foxy sa...

Va gullig den var, din text! :-)

Ellinor Wikman sa...

Tack Foxy! :-) Det var jättekul att skriva den! :-)

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...