söndag 1 februari 2015

Skrivpuff, 1 februari - inspirationsord: FLUFFIG

Bubblande skratt. Rosa skimmer. Glittrande ögon.

De hade inte mycket, men de hade varandra, Lizette och hennes två barn. De hade tak över huvudet och varje månad lyckades Lizette få pengarna att räcka till mat. När barnen blev lite äldre skulle de förstå varför det blev pannkaka till middag omkring datumen 16, 17, 18 och 19 i varje månad. De älskade pannkakor och tycktes aldrig tröttna på de mjuka, tunna, runda, väldoftande räddarna i nöden. Ibland hade hon blåbär i frysen. Idag var det en sådan dag. Hon hade blåbär, energi och fantasi.

1. Fluffig vanlig pannkakssmet
2. Fluffig pannkakssmet med blåbär
3. Smör i stekpannan
4. Sprits med blåbärssmeten
5. Spritsa en figur i stekpannan
6. Tömma i lite av den vanliga pannkakssmeten

Barnen lekte i vardagsrummet, som också var hennes sovrum, medan hon skapade konstverk i köket. Lizette plockade fram alla tallrikar hon kunde hitta i köket, även assietterna och faten till kaffekopparna. Hon hade ingen liten stekpanna, så för att få de perfekta pannkakorna till de mindre faten använde hon de runda pepparkaksformerna i gjutjärnspannan. De var så små, så ett hjärta var det bästa hon kunde åstadkomma i dem.

Det lilla köksbordet var helt fullt av tallrikar, assietter och små fat, när hon ropade på barnen. Nallepannkakor, hjärtpannkakor, blompannkakor. Lizette var mest nöjd med änglapannkakorna. När barnen kom in i köket kikade solen fram bakom gardinerna och varma solstrålar letade sig in. Hon var så tacksam att hon hade kamera på mobilen, så att hon kunde föreviga ögonblicket.

Bubblande skratt. Rosa skimmer. Glittrande ögon.

6 kommentarer:

Grå papegoja sa...

Änglapannkakor. <3 Jag hittade också blåbär i frysen idag. Det blev blåbärskaka.

Iris sa...

Mysig text.

Charlotte sa...

Feelgood-text, i ordets rätta bemärkelse.

Charlotte sa...

Feelgood-text, i ordets rätta bemärkelse.

B i r g i t t a sa...

En pannkaksfest man gärna skulle varit med på :)

Charlotta sa...

Pannkakor är så gott, det är nästan så att man får lust att leva fattigt bohemliv - som du beskriver det. ;D

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...