Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff, 1 februari - inspirationsord: FLUFFIG

Bubblande skratt. Rosa skimmer. Glittrande ögon.

De hade inte mycket, men de hade varandra, Lizette och hennes två barn. De hade tak över huvudet och varje månad lyckades Lizette få pengarna att räcka till mat. När barnen blev lite äldre skulle de förstå varför det blev pannkaka till middag omkring datumen 16, 17, 18 och 19 i varje månad. De älskade pannkakor och tycktes aldrig tröttna på de mjuka, tunna, runda, väldoftande räddarna i nöden. Ibland hade hon blåbär i frysen. Idag var det en sådan dag. Hon hade blåbär, energi och fantasi.

1. Fluffig vanlig pannkakssmet
2. Fluffig pannkakssmet med blåbär
3. Smör i stekpannan
4. Sprits med blåbärssmeten
5. Spritsa en figur i stekpannan
6. Tömma i lite av den vanliga pannkakssmeten

Barnen lekte i vardagsrummet, som också var hennes sovrum, medan hon skapade konstverk i köket. Lizette plockade fram alla tallrikar hon kunde hitta i köket, även assietterna och faten till kaffekopparna. Hon hade ingen liten stekpanna, så för att få de perfekta pannkakorna till de mindre faten använde hon de runda pepparkaksformerna i gjutjärnspannan. De var så små, så ett hjärta var det bästa hon kunde åstadkomma i dem.

Det lilla köksbordet var helt fullt av tallrikar, assietter och små fat, när hon ropade på barnen. Nallepannkakor, hjärtpannkakor, blompannkakor. Lizette var mest nöjd med änglapannkakorna. När barnen kom in i köket kikade solen fram bakom gardinerna och varma solstrålar letade sig in. Hon var så tacksam att hon hade kamera på mobilen, så att hon kunde föreviga ögonblicket.

Bubblande skratt. Rosa skimmer. Glittrande ögon.

Kommentarer

Änglapannkakor. <3 Jag hittade också blåbär i frysen idag. Det blev blåbärskaka.
Charlotte sa…
Feelgood-text, i ordets rätta bemärkelse.
Charlotte sa…
Feelgood-text, i ordets rätta bemärkelse.
En pannkaksfest man gärna skulle varit med på :)
Charlotta sa…
Pannkakor är så gott, det är nästan så att man får lust att leva fattigt bohemliv - som du beskriver det. ;D

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni