Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 30 - inspirationsord: TÄNKA

Har ni någon gång upplevt att ni inte kan tänka?

Vi människor vill ha kontroll, kontroll över vårt eget liv. Vi planerar och planerar. En del av oss har utvecklat en flexibilitet och klarar av att känna känslan av att ha kontroll, trots att våra planer måste förändras.

Människor som känner att de tappar kontrollen, när deras plan måste ändras, vilka känslor bär de när upplevelsen av att inte kunna tänka tar över deras tankar?


Dagens Skrivpuff

Kommentarer

Intressanta tankar.
Iris sa…
Jag tänker direkt att ett ganska obehagligt tillstånd är när man inte hör sina egna tankar. Jag tror att det uppstår vid stress. Intressant skrivet som leder till egna tankar.

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni