Fortsätt till huvudinnehåll

Lördags- och söndagsnöjen

Jag har beställt mitt favoritschampoo och min favoritparfym från Lyko.se och nu har paketet levererats till Kvarnbyns Livs, så snart ska jag trotsa regnet och promenera dit.

I eftermiddag ska vi vara med på Kulturkalasets final och se både Robin Stjernberg och Loreen vid Götaplatsen inne i vårt fina Göteborg.

Lördagen blev mysig. Jag fortsatte måla på porträttet av mig och lillasyster Evelina. Min titanium vita färg tog slut, så jag och Zachary åkte till Sisjön för att köpa mer färg. Vi passade även på att äta thaibuffe på Mannerströms. Så himla gott!

Jag arbetade vidare på porträttet en timma till när vi kom hem. Det blev lite kallt om händerna till slut och jag längtade in till ett varmt och skönt kök.

Jag har blivit överkänslig mot vete i sommar och därför botaniserat på de glutenfria hyllorna i mataffärerna. Matbrödsutbudet är begränsat och konsistensen är ofta gummiliknande, så igår kväll provade jag att baka eget bröd. Provade även att göra två olika laktosfria och lökfria soppor (min laktoskänslighet och lököverkänsligheten kom 2003).

Tomat- och champinjonsoppa med vatten, timjan, svartpeppar och laktosfri vispgrädde blev min favorit. Chaminjonsoppa med laktosfri mjölk, laktosfri mat & bak kvarg, svartpeppar och salt blev Zacharys favorit, så det var ju tur att jag gjorde två olika soppor.

Brödet blev kompakt, men konsistensen var inte lika gummiaktig, så det får godkänt.

Efter vår middag såg vi filmen Oblivion med Tom Cruise och ett avsnitt av serien Revolution innan det var dags att sova.

Ha en fin söndag!

Kommentarer

Måste bara prova om det funkar att skriva kommentarer! :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni