fredag 10 augusti 2012

One last time

Det är väldigt många svenskar som ska börja jobba på måndag. Själv har jag varit igång en vecka. Många känner ångest inför att komma igång med vardagen igen och känner sorg över att ledigheten är slut, men kanske är det lika många som känner lättnad över att vardagen snart är tillbaka. Jag befinner mig någonstans mittemellan. Jag kan sakna semestertiden, men tycker också att det är roligt att vara tillbaka på jobbet.

Det många, som har arbete, inte tänker på är alla de som inte har något arbete att gå till nu när semesterledigheterna är slut. Hur känns det för dem? Har de ens upplevt att de haft semester, när de inte har haft något att ta semester ifrån?

Jag tänker också på alla dem som inte trivs på sitt jobb. Klart att det blir extra tungt att komma tillbaka då.

På Facebook kan jag se att flera tänker "En sista gång", (som Agnes sjunger "One last time", det var låten som spelades i min hjärna när jag vaknade i morse) dvs. på måndag börjar jobbet, nu är det sista helgen och då ska jag njuta, umgås, bada osv.

Det jag försöker tänka nu när min semester är slut är att vi fortfarande har helgerna, där vi kan ha semester och njuta av det vi tycker om att göra!

Njut nu av helgen och försök att inte tänka så mycket på att arbetet bankar på dörren på måndag.
Det kommer bli bra!

Kram

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...