Fortsätt till huvudinnehåll

One last time

Det är väldigt många svenskar som ska börja jobba på måndag. Själv har jag varit igång en vecka. Många känner ångest inför att komma igång med vardagen igen och känner sorg över att ledigheten är slut, men kanske är det lika många som känner lättnad över att vardagen snart är tillbaka. Jag befinner mig någonstans mittemellan. Jag kan sakna semestertiden, men tycker också att det är roligt att vara tillbaka på jobbet.

Det många, som har arbete, inte tänker på är alla de som inte har något arbete att gå till nu när semesterledigheterna är slut. Hur känns det för dem? Har de ens upplevt att de haft semester, när de inte har haft något att ta semester ifrån?

Jag tänker också på alla dem som inte trivs på sitt jobb. Klart att det blir extra tungt att komma tillbaka då.

På Facebook kan jag se att flera tänker "En sista gång", (som Agnes sjunger "One last time", det var låten som spelades i min hjärna när jag vaknade i morse) dvs. på måndag börjar jobbet, nu är det sista helgen och då ska jag njuta, umgås, bada osv.

Det jag försöker tänka nu när min semester är slut är att vi fortfarande har helgerna, där vi kan ha semester och njuta av det vi tycker om att göra!

Njut nu av helgen och försök att inte tänka så mycket på att arbetet bankar på dörren på måndag.
Det kommer bli bra!

Kram

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni