tisdag 4 augusti 2009

Alicante - dag 3 - 30 juli

Solbrännan gjorde sig påmind och vi bestämde oss för att resa till Benidorm med tunnelbana, TRAM som det kallas. Det tog ungefär en timma att resa från Alicante till Benidorm och det var billigt. Kostade 11 EURO för oss båda tur och retur.

I Benidorm hittade jag en rolig affär, som Göfab 10 fast med saker som inte finns i Sverige. Jag köpte bland annat en väska till min nya kameramobil. Vi köpte även solhattar i denna affär, eftersom att det skulle visa sig att detta var semesterveckans varmaste dag. 38 grader.

Det märktes tydligt att det är mycket mer turister i Benidorm än i Alicante. I alla fall så är Benidorm mer uppbyggt för turister med en gata med bara turistaffärer. Vi hade bara med oss ett badlakan i packningen från Sverige, så jag passade på att köpa en grön handduk med vita blommor på. Nästa gång jag åker till Spanien ska jag se om jag hittar en likadan fast blå.

Vi åt lunch på en spansk pizzakedja vid namn TELEPIZZA.

Vi gick förstås ner till stranden också. Till min glädje finns det Vit Magnum i Spanien. Kan inte fatta varför det inte säljs i Sverige längre. Min absoluta favoritglass!

Här är i alla fall ett foto från beachen!

Även denna kväll avslutades med ett dopp i havet!
Lenny tyckte att jag var lite tråkig som inte ville bada så länge, men jag var orolig för att någon skulle sno vår väska med den nya mobilen och plånboken i, så på dagarna lämnade vi mobilen och det mesta av reskassan i lägenheten. Då kunde jag bada i lugn och ro, utan att hålla ett öga på stranden hela tiden.

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...