söndag 31 augusti 2008

Gräsklippning och äpplen!

Jag har blivit så där jobbigt förkyld. Egentligen skulle jag väl legat nerbäddad i sängen i helgen, men vem har ro i kroppen att göra det när kursstart, fint väder och gräsklippning står för dörren!

Igår startade min nätbaserade kurs via Göteborgs univeristet. Jag ska läsa "Svenska som andraspråk" och första inlämningsuppgiften ska in 15 september. Spännande att börja plugga igen efter ett års uppehåll från studier.

Jag ska även delta i en nätbaserad kurs som heter "Alternativa verktyg" som anordnas av fd SIT (Specielpedagogiska Institutet), som numera heter SPSM (Specialpedagogiska skolmyndigheten).

Jag är så himla sugen på att börja på en kurs i måleri också, men jag vet inte om jag kommer orka och hinna med allt. Jag väljer just nu mellan en akvarellkurs som är en helgkurs eller en olja-akrylkurs som är på tisdagar vid 10 tillfällen. Kan inte bestämma mig! Det blir ialla fall min födelsedagspresent till mig själv!Det kan bli fina konstverk när man lämnar karmeramobilen till en 7-åring!

Nu till dagens sysslor!

Vi har klippt bostadsrättsföreningens allmänna gräsytor. Gräset var så långt att vi fick gå och byta gräsklipparen. Första "Klippo" var lite för klen för det långa blöta gräset, så efter att den lagt av 2-3 gånger, bytte vi ut den mot en starkare "klippo" som väsnas desto mer.


Lenny med "Klippo 1". Här var det kortare gräs, så det klarade den tysta gräsklipparen bra.

Här blev det alldeles för tungt för stackars "Klippo 1", så vi gick och hämtade "Klippo 2".

Den klarade arbetet mycket bättre! =)

Mycket gräs blev det! När vi bodde på Eketrägatan var de blåa IKEA-kassarna perfekta för tvätt. Tvättstugan låg ju på gården, så det var några trappor och en gräsmatta innan man var framme. Numera har vi egen tvättstuga. Vilken lyx! Så nu fyller IKEA-kassarna sitt syfte ute i trädgården istället.

Vårt alldeles egna lilla äppelträd bär frukt. Jihuu!

Jag var ju tvungen att provsmaka ett äpple efter gräsklippningen!

Nu väntar Lenny på att jag ska hoppa in i duschen, så att vi kan åka och handla!

Kram Kram

Inga kommentarer: