Fortsätt till huvudinnehåll

Tjugofyra dagar - dag fyra - Isak

Marika har slutat ringa. Jag saknar de missade samtalen. De känns som det sista jag har kvar av Göteborg. Mamma uppskattade att jag pratade med henne i bilen igår. Jag märkte hur hon slappnade av och lät mig köra hem, utan att hålla sig krampaktigt bildörren. Hon har blivit gammal och tyst.

Imorgon kommer syrran med ungarna. Filip är kanske fjorton-femton år nu och Liv är nio-tio. Det är många år sedan jag träffade dem nu. Pinsamt. Vilken morbror.

Tänkte ta med mig mamma till pappas grav idag. Jag tror inte att hon går dit så ofta. Det är väl lika bra att jag hälsar på alla släktingar nu när jag ändå är hemma. Vem vill gå till en grav ensam? Jag förstår mamma. För en gångs skull förstår jag henne.

Läs min självbiografi "Barnlängtan" som e-bok
https://www.bod.se/bokshop/barnlaengtan-ellinor-wikman-9789177859963

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni