söndag 8 december 2019

Tjugofyra dagar - dag åtta - Isak

Mamma tände andra ljuset i adventsljusstaken idag. Jag har inte sett ljus brinna i en adventsljusstake sedan jag var tjugo och bodde hemma. Pappa var inte speciellt förtjust i julen, men mamma gjorde sitt bästa för att vi skulle ha julstämning här hemma.

Igår frågade mamma mig om jag fortfarande drömmer mardrömmar. Min första tanke var:
"Stopp, det har inte du med att göra."

Jag föll in i ett gammalt mönster, men lyckades ta mig ur det. Jag var tyst en stund och funderade över vad jag ville berätta för henne. Jag bestämde mig för att säga allt.

- Sedan några år tillbaka drömmer jag att jag drunknar. Jag vaknar kallsvettig och hjärtat skenar som rädda hästar. Jag påverkas så mycket av drömmarna att jag sökt psykologhjälp.

Mammas ögon vidgades och jag såg att hon ville ställa fler frågor, men antar att hon inte gjorde det av rädsla att jag skulle sluta prata igen.

- Jag hade en tjej i Göteborg. Hon heter Marika. Det var hon som fick mig att gå till psykologen.
- Var är Marika nu? undrade mamma.

Jag svarade att jag gjorde slut, när jag bestämde mig för att resa till Australien. Berättade att jag magasinerat mina saker i Marikas pappas garage.


2 kommentarer:

Ljusletaren sa...

Intressant att få följa ... tack /kram

Kalle Byx sa...

Fint.

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...