Fortsätt till huvudinnehåll

Tjugofyra dagar - dag åtta - Isak

Mamma tände andra ljuset i adventsljusstaken idag. Jag har inte sett ljus brinna i en adventsljusstake sedan jag var tjugo och bodde hemma. Pappa var inte speciellt förtjust i julen, men mamma gjorde sitt bästa för att vi skulle ha julstämning här hemma.

Igår frågade mamma mig om jag fortfarande drömmer mardrömmar. Min första tanke var:
"Stopp, det har inte du med att göra."

Jag föll in i ett gammalt mönster, men lyckades ta mig ur det. Jag var tyst en stund och funderade över vad jag ville berätta för henne. Jag bestämde mig för att säga allt.

- Sedan några år tillbaka drömmer jag att jag drunknar. Jag vaknar kallsvettig och hjärtat skenar som rädda hästar. Jag påverkas så mycket av drömmarna att jag sökt psykologhjälp.

Mammas ögon vidgades och jag såg att hon ville ställa fler frågor, men antar att hon inte gjorde det av rädsla att jag skulle sluta prata igen.

- Jag hade en tjej i Göteborg. Hon heter Marika. Det var hon som fick mig att gå till psykologen.
- Var är Marika nu? undrade mamma.

Jag svarade att jag gjorde slut, när jag bestämde mig för att resa till Australien. Berättade att jag magasinerat mina saker i Marikas pappas garage.


Kommentarer

Ljusletaren sa…
Intressant att få följa ... tack /kram

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni