Fortsätt till huvudinnehåll

Vägen fram - del 9 av 24

Det känns som om jag vaknar mitt i natten, av att mobilen vibrerar. Jag har fått ett meddelande. I själva verket är klockan bara 23 på söndagskvällen. Det knyter sig i magen och tar en stund innan jag hittar mina glasögon på nattduksbordet. Vad är det jag utsätter mig själv för?

På displayen står det:
"Åh, du bor i slott, jag bor i koja. Du åker spårvagn, jag åker folkvagn. Så trevlig att du hittade min inköpslista. Imorgon kl. 16 lämnar jag en ny inköpslista i en kundkorg vid entrén. Vad heter du? Hälsningar Harry"

Det är helt omöjligt att sova. Det är en man, en man som heter Harry. Han vill att jag ska få en ny inköpslista imorgon. Han undrar vad jag heter. Jag funderar och funderar på vad jag ska svara. Jag går ut i köket och tänder första och andra ljuset i min adventsljusstake. Skriver och suddar, skriver och suddar. Till slut bestämmer jag mig för att skicka texten:

"Visst bor vi väl båda i lägenhet? Vad trevligt med en ny inköpslista. Undrar vem som bli den lyckliga kunden denna gång. Hälsningar Margot"

Efter att ha väntat på svar i flera timmar, stängt av mobilen och startat den igen för att försäkra mig om att det inte är något fel på den, går jag och lägger mig. Jag fortsätter titta på mobilen i parti och minut och somnar till slut med mobilen på kudden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e