Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff - 11 augusti 2018

Vi kan uppleva andra människor som gränslösa, men kanske glömmer vi att din och min gräns kan vara olika. Det finns gränser mellan länder. De vet alla om. Gränser mellan människor är svårare att se. Vi måste visa andra var vår gräns går. Det är ett ansvar vi har, något som kan vara svårt, men nödvändigt att göra för att må bra.

Så kanske är inte människan du mött gränslös. Kanske har hon bara en annan gräns än du. Hennes "land och rike" är lite större. Hon låter dig komma lite närmare än du är van vid. Var går din gräns? Visar du din omgivning, när du upplever att de gått över din gräns? Den där osynliga, som bara du kan se.


Kommentarer

Intressant! Jag visar inte alltid var min gräns går. Måste känna tryggheten i gruppen jag befinner mig precis då. Tänker att det är samma för de flesta. Vi borde ta mer hänsyn till varandra än vad vi gör.

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni