Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 17 december 2017

"Vilken tur att Benny är busschaufför i Lerdala," tänker Lina när hon sitter i den blå minibussen på väg för att besöka Nisse på sjukhuset. Benny kör och Gullan och Alexander sitter fram med honom. Gullan har med sig en burk med kakor till Nisse. I baksätet sitter Lina, Frida och Soraya.

Nisse blir glad när de kommer in på hans sjukhussal. Han ser ganska pigg ut och han pratar mer än vad han brukar. "Han kanske känner sig lite ensam och saknar sin katt," tänker Lina.

När de ska säga hejdå, så säger Nisse att han skulle vilja prata med Lina och Frida. Tjejerna blir förvånade, men stannar kvar, när de andra går ut ur rummet.

"Kom och sätt er här," säger Nisse och pekar på två stolar bredvid hans säng där Gullan och Soraya precis suttit. Lina och Frida sätter sig ner och Nisse dricker lite vatten från ett glas med sugrör i. Sedan börjar han prata:
"Jag hade börjat förbereda för nya julklappar till barnen i byn. Tänkte att det kunde vara roligt för Alexander och Soraya att få se mina tomtar och min järnväg med tåg och vagnar nere i källaren." Han tar en paus och dricker lite vatten igen. Lina tycker att han verkar lite nervös. Sedan fortsätter han prata:
"Jag har gjort hjärtan och stjärnor, som jag precis skulle börja måla, när jag skadade mig. Jag hade tänkt bjuda alla i byn hem till mig på jul i år igen, men det går ju inte nu. Jag undrar om ni skulle kunna göra klart två hjärtan och två stjärnor, så att Alexander och Soraya får två julklappar på julafton. Ni vet ju hur järnvägen fungerar, så ni kanske skulle kunna starta den, ja, så att Alexander och Soraya får se den i alla fall."
"Klart vi kan," säger Lina. Nisse ger Lina och Frida nyckeln till hans hus och han säger att han är så tacksam att de vill hjälpa honom.     

"Vi kan väl göra fler julklappar än fyra" säger Frida till Lina, när de går över sjukhusets parkering mot den blå minibussen. "Klart vi kan" säger Lina och ler tillbaka.


Här finns del sjutton i bloggjulkalendern 2016


Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
 
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni