Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 159, oktober - inspirationsord: sitta

Ett besök i mitt barndomshem. En djupdykning i de mest spelade LP-skivorna på mammas och pappas skivspelare. 

''Men du sitter du här och drömmer här nu igen, hur många gånger ska jag
behöva säga åt dig egentligen? Det är läxorna du ska intresserade dig för
och ingenting annat.''


Robert Andersson i pojkbandet "The pinks" var idolen. Det är lätt att tro att han drömmer om en tjej när man läser texten ovan, men i denna låttext drömmer han om att vara stålmannen. Låten heter "Superman".


"Jag sitter på mitt rum och drömmer mig bort när Tommy visslar utanför. Han säger: -Hej, kom ut till mig. Fast du är tjej så är du helt okey."

Carolas "Tommy tycker om mig" var ju så underbar för en liten tjej boende i Dalslands djupa skogar. Jag drömde mig bort. Jag stod där med hopprepet i min hand och sjöng med och för en kort stund kändes det som om jag var Carola och som jag längtade efter min Tommy.


Kanske var det ingen tillfällighet att de mest spelade låtarna innehöll just orden att sitta och drömma. Det är ju drömmarna som bär oss framåt, ger oss mål och mening.

Vi måste våga drömma!

Trevlig helg!Kommentarer

Känner igen mig från tonåren även om det var andra idoler. Jag var och är en dagdrömmare.
Det är så härligt att drömma! Ha en mysig helg Ethel!

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni