Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 133, juli - inspirationsord: prata


Fortsättning kapitel 7 (avslutning kommer imorgon)

Hon drack vin direkt ur flaskan och jag blev chockad av flera anledningar. Hon visste att jag hade vin hemma. Hon kunde spilla vin på min vita soffa. Hon kunde väl använda glas? Det viktigaste av allt var dock frågorna: Varför var hon här? Varför grät hon?

Hon somnade i mitt knä. Jag klappade hennes korta mörka hår till fyra på morgonen. Flaskan var urdrucken och jag hade inte druckit en droppe. Det var en kille som hade fått hennes hjärta att brista. Fina, fina Minou, hon är som min egen dotter.

Hon hade sett honom på stan med en blond tjej. De hade kysst varandra utanför ett café. Hon var chockad och förkrossad. Minou och hennes kille hade pratat om att förlova sig och planerat att äta söndagsmiddag med hans föräldrar. Han var svensk och hade sagt att hon var hans afrikanska drottning.

Kommentarer

Tårarna rinner. Bra skrivet!
Instämmer med Grå pappegoja! Bra och fint.
marmoria sa…
Gillar kombinationen av första stycket och resten.
Tack för alla fina kommentarer!!!!!
Jag vill inte tro det är sant - jädrans kille!
;) bra skrivet

Bara tomt prat

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni