Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 94, april - inspirationsord: bäva

Vägen tillbaka (del 1)

Leo längtade inte efter att börja skolan igen efter påskledigheten. Om han hade fått välja skulle han inte gå gymnasiet alls. Han skulle söka jobb och tjäna pengar. Det var dock inte han som bestämde det, utan samhället och hans ensamstående mamma, som inte ville att han skulle bli som hon. Fattig och utan utbildning.

Det var måndag morgon och Leo bävade för att gå tillbaka till skolan. Han var egentligen inte trött, men hans kropp ville fly och då blev den väldigt, väldigt trött.

På något mirakulöst sätt kom han ändå iväg till skolan och kom till och med i tid till första lektionen. Och plötsligt så stod hon bara där. Denise, hans barndomskamrat från tiden i Biskopsgården, som han inte sett på minst tio år. De var åtta då och lekte i skogen bakom skolan varje kväll. Byggde kojor och lekte att de var ensamma i världen. De enda överlevande.


Kommentarer

Så fin och levande - smärta och hopp :)

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e