Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 94, april - inspirationsord: bäva

Vägen tillbaka (del 1)

Leo längtade inte efter att börja skolan igen efter påskledigheten. Om han hade fått välja skulle han inte gå gymnasiet alls. Han skulle söka jobb och tjäna pengar. Det var dock inte han som bestämde det, utan samhället och hans ensamstående mamma, som inte ville att han skulle bli som hon. Fattig och utan utbildning.

Det var måndag morgon och Leo bävade för att gå tillbaka till skolan. Han var egentligen inte trött, men hans kropp ville fly och då blev den väldigt, väldigt trött.

På något mirakulöst sätt kom han ändå iväg till skolan och kom till och med i tid till första lektionen. Och plötsligt så stod hon bara där. Denise, hans barndomskamrat från tiden i Biskopsgården, som han inte sett på minst tio år. De var åtta då och lekte i skogen bakom skolan varje kväll. Byggde kojor och lekte att de var ensamma i världen. De enda överlevande.


Kommentarer

Så fin och levande - smärta och hopp :)

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni