Fortsätt till huvudinnehåll

Lämna honom

Vår kursledare på Sensus berättade att hon hade haft ett förhållande med en man som befann sig i nuet hela tiden, vilket resulterade i att han var oförmögen att planera sitt liv. Inte nog med att han levde konstant i nuet. Han ville dessutom bara göra lustfyllda saker.

Dessa människor (för det finns säkert lika många kvinnor som män) prioriterar inte vardagsarbete i hemmet om inte det (till sambons lycka) skulle tillhöra personens intresse och därmed räknas som lustfylld aktivitet. Dessa människor har ofta svårt att göra saker för andras skull, som till exempel se en av sambons favoritfilmer eller åka på en helgutflykt som han/hon inte känner för. Om aktiviteten ändå blir av finns det en risk att han/hon upplever att han/hon offrat sig och är negativ under aktiviteten.

En av kursdeltagarna rådfrågade kursledaren. Hon sa att hon levde i ett förhållande som påminde mycket om det kursledaren beskrev och undrade om hon kunde få lite tips. Hon hade nog förväntat sig tips för att få förhållande att fungera bättre. Kursledaren sa endast två ord:
- Lämna honom!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni