Fortsätt till huvudinnehåll

Börja meditera nu

Om det ändå vore så enkelt!

Jag, liksom många andra människor, har väldigt svårt att gå ner i varv, koppla bort tanke efter tanke en stund, låta dem falla som färgglada blad en vacker höstdag.

Livets dagar borde bestå av vila och återhämtning, men många av oss är ständigt aktiva under vår vakna tid. Ständig aktivitet och svårigheter att släppa kluriga arbetsuppgifter är grunden till den enorma stress jag byggde upp.

När jag bytte arbete våren 2012 insåg jag att jag måste ta tag i mina problem ordentligt. Jag visste inte var jag skulle börja. Vad jag skulle göra. Hur jag skulle tänka.

Min resväg till jobbet ägnade jag åt en mängd olika ljudböcker i ämnet. Jag fullkomligt matade mig själv med massor av tankar kring hur människan kan minska stress och press genom att förändra sina tankar.

På väg hem från jobbet kunde jag varken lyssna på ljudbok eller radio. Min hjärna var så trött. Förmodligen för att jag nästan aldrig tillät mig själv att ta en paus på arbetet.

Bye Bye :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni