måndag 19 augusti 2013

Allergi - du är vad du tänker

Visst skulle det vara gott att äta jordnötsringar eller mandeltårta igen. Det hade heller inte varit fel med semla. En semla utan mandelmassa är ingen riktig semla.

Jag hade heller inte tackat nej till jordgubbar med socker och mjölk. En kanelbulle gjord på vetemjöl är alltid gott.

Det hade varit underbart att kunna gå på restaurang och beställa precis vad som helst på menyn, utan att fråga om de kan ta bort lök och vitlök från förrätt och huvudrätt, samt allt med spår av nötter i efterrätten.

Jag hade gärna velat klappa vänner och bekantas katter och hundar.Visst skulle dessa tankar kunna uppta min tid några minuter varje dag, men vad skulle det tjäna till. Min allergi skulle inte försvinna bara för att jag tyckte synd om mig själv och avundades alla andra som kan äta vad de vill.

Jag tycker att det är underbart att jag vet vad jag mår bra av att äta!

Det finns mycket gott som även jag kan äta och de allra flesta restauranger kan erbjuda mig härliga maträtter, som får mig att må bra.

Innan jag började skriva detta blogginlägg så avnjöt jag precis en chocolate chip cookie av Crazy Bakers from Sweden. Glutenfri, laktosfri, nötfri och väldigt god!

Tänk inte på allt du inte har eller kan äta. Tänk istället på ALLT du har och KAN äta!

Ha en fin kväll! 

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...