Fortsätt till huvudinnehåll

Allergi - du är vad du tänker

Visst skulle det vara gott att äta jordnötsringar eller mandeltårta igen. Det hade heller inte varit fel med semla. En semla utan mandelmassa är ingen riktig semla.

Jag hade heller inte tackat nej till jordgubbar med socker och mjölk. En kanelbulle gjord på vetemjöl är alltid gott.

Det hade varit underbart att kunna gå på restaurang och beställa precis vad som helst på menyn, utan att fråga om de kan ta bort lök och vitlök från förrätt och huvudrätt, samt allt med spår av nötter i efterrätten.

Jag hade gärna velat klappa vänner och bekantas katter och hundar.Visst skulle dessa tankar kunna uppta min tid några minuter varje dag, men vad skulle det tjäna till. Min allergi skulle inte försvinna bara för att jag tyckte synd om mig själv och avundades alla andra som kan äta vad de vill.

Jag tycker att det är underbart att jag vet vad jag mår bra av att äta!

Det finns mycket gott som även jag kan äta och de allra flesta restauranger kan erbjuda mig härliga maträtter, som får mig att må bra.

Innan jag började skriva detta blogginlägg så avnjöt jag precis en chocolate chip cookie av Crazy Bakers from Sweden. Glutenfri, laktosfri, nötfri och väldigt god!

Tänk inte på allt du inte har eller kan äta. Tänk istället på ALLT du har och KAN äta!

Ha en fin kväll! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni